Žena izraelského premiéra bude mít poprvé obrněné auto. Škodu Superb za 7,7 milionu

ČTK ČTK
14. 10. 2020 9:59
Manželka izraelského premiéra Sara Netanjahuová dostane k soukromému použití opancéřovaný osobní vůz. Je to poprvé, kdy v Izraeli takové bezpečnostní opatření schválili pro choť předsedy vlády. Podle zpravodajského serveru Ynet bude mít Netanjahuová k dispozici Škodu Superb, která v opancéřované verzi přišla na více než milion šekelů (7,7 milionu korun).
Pancéřovanou variantu Škody Superb představilo v roce 2018 britské zastoupení české automobilky.
Pancéřovanou variantu Škody Superb představilo v roce 2018 britské zastoupení české automobilky. | Foto: Škoda UK

Podle Ynet má být auto do Izraele dodáno v příštích dnech spolu s dalšími vozy pro vysoké představitele. Ynet napsal, že opancéřovaný vůz používá premiér a z dalších členů vlády na něj mají nárok jenom ministr financí a ministr obrany.

Bezpečnostní odbor premiérova úřadu požádal ministerstvo financí o vyčlenění peněz na nákup auta pro první dámu v roce 2018, důvodem byly bezpečnostní obavy. Ne všichni na ministerstvu financí s nákupem pro premiérovu ženu souhlasili, ale nakonec byla žádost schválena.

Sara Netanjahuová tvrdí, že ona sama o speciální vůz nepožádala a že o žádosti ani nevěděla. Její bezpečnost stejně jako bezpečnost jejích dvou synů zajišťuje jednotka Magen z premiérova úřadu. Premiéra střeží bezpečnostní služba Šin Bet.

Podle Ynet používá Netanjahu opancéřované auto při cestách do určitých oblastí nebo v době bezpečnostního napětí.

 

Právě se děje

Další zprávy