Zájem o elektromobily v Česku? Zoufale malý oproti sousedům. Podívejte se, jaká auta Češi kupují

Eva Srpová Eva Srpová
11. 1. 2018 14:46
Zatímco ve světě zájem o elektromobily roste, Češi se elektrickou horečkou zatím nenechávají nakazit. Ze statistik prodaných aut na tuzemském trhu za loňský rok vyplývá, že jednotlivé značky prodávají elektrické modely spíše po desítkách. O hybridní auta je nepatrně větší zájem. Podívejte se do galerie na elektromobily a hybridy, které si vloni Češi kupovali.

Sestavili jsme žebříček s nejprodávanějšími elektromobily a hybridy v Česku podle výsledků statistiky Svazu dovozců automobilů za loňský rok do počtu nejméně 21 prodaných aut.

V porovnání s rokem 2016 se prodeje zvedly, i proto, že nabídka aut na alternativní pohon se také zvyšuje, avšak zdaleka nedosahují výsledků na evropských trzích. 

Když spočítáme elektromobily a hybridy dohromady, v Česku se vloni prodaly tři tisíce aut. Jakmile budeme sčítat pouze "čisté" elektromobily, vloni se u nás podle statistiky SDA prodalo 387 vozů.

Foto: Kia

5. Kia Niro PHEV

Kia má v portfoliu několik modelů PHEV, ale Češi o ně nejeví příliš velký zájem. Až na Niro PHEV. Tento plug-in hybrid si vloni koupilo 172 lidí.

 

Právě se děje

Další zprávy