Začíná konečně elektrická revoluce? Tesla prodala v USA víc aut než Mercedes

Martin Přibyl Martin Přibyl
11. 10. 2018 16:50
Tesla nabírá obrátky. Ve třetím čtvrtletí letošního roku se jí v USA podařilo překonat v prodejích německý Mercedes-Benz a BMW nebylo o mnoho lepší. Uvedl to americký Forbes.
Růstu prodejů Tesly pomáhá i konečně fungující továrna na nejdostupnější auto v nabídce: Model 3.
Růstu prodejů Tesly pomáhá i konečně fungující továrna na nejdostupnější auto v nabídce: Model 3. | Foto: Tesla

Podzim se zatím pro Teslu nevyvíjel dobře. Kvůli tomu, že podle americké Komise pro cenné papíry a burzy poškodil akcionáře svým tweetem o možném stažení akcií své společnosti z burzy, musel Elon Musk odstoupit z čela správní rady automobilky a zaplatit pokutu ve výši dvacet milionů dolarů.

Teď však přicházejí pro Muska skvělé zprávy. Podle informací časopisu Forbes se totiž Tesle podařilo v prodejích překonat zavedenou německou prémiovou automobilku Mercedes-Benz. 

Od července do září prodali Němci za velkou louží 66 542 aut (nepočítáme-li užitková auta, jakými jsou dodávky Sprinter), kdežto pro některý z modelů Tesly se rozhodlo 69 925 lidí. Oproti Mercedesu jsou navíc v nabídce amerického výrobce jen tři vozy: základní sedan Model 3, větší Model S a SUV Model X.

V hledáčku Tesly je navíc i BMW, které za stejné období dokázalo udat 71 679 aut. Podle odhadů analytické společnosti Atherton Research by se Tesle mohlo podařit bavorskou automobilku v posledním čtvrtletí překonat stejně, jako se jí to teď povedlo v případě Mercedesu.

 

Právě se děje

Další zprávy