Záchranáři budou jezdit v BMW i3. Dostali jich šest a stejně jako policejní i8 si je půjčili zadarmo

Eva Srpová Eva Srpová
2. 11. 2017 16:46
Český oficiální importér značky BMW zapůjčil své vozy dalšímu státnímu subjektu. Po bezplatném poskytnutí jedenácti vozů i3 pražské městské policii a také supersportovního i8 policii v Jihomoravském kraji nyní na šest měsíců půjčuje šest i3 záchranářům po celé ČR.
Po Česku bude jezdit šest záchranářských BMW i3. Dvě v Praze, další v Brně, Hradci Králové, Ostravě a Zlíně.
Po Česku bude jezdit šest záchranářských BMW i3. Dvě v Praze, další v Brně, Hradci Králové, Ostravě a Zlíně. | Foto: BMW

České zastoupení značky BMW pokračuje v bezplatných zápůjčkách státnímu sektoru. Letos na jaře bylo poskytnuto jedenáct vozů i3 městské policii v Praze.

Poté BMW půjčilo policejnímu útvaru v Jihomoravském kraji supersportovní i8, které ale za tři týdny od výpůjčky havarovalo. Nehoda byla velmi závažná a vůz nebylo možné opravit. Importér se rozhodl policii poskytnout nový exemplář.

Nyní se importér rozhodl půjčit šest modelů i3 záchranářům. Vozy putují k šesti útvarům státních i soukromých záchranných a zdravotnických služeb. Dva vozy zůstanou v Praze, další putují do Brna, Ostravy, Zlína a Hradce Králové.

Útvary je mohou využít celých šest měsíců, ale musí ujet maximálně 9000 km. Ze šesti poskytnutých vozidel BMW i3 jsou dvě čistě elektrická a čtyři s prodlužovačem dojezdu, který zajišťuje spalovací motor.

Elektromobil ujede na jedno nabití 200 km, verze s kombinací elektromotoru a spalovacího motoru (REX) o 150 km více. Test modelu i3 jsme publikovali tady.

 

Právě se děje

Další zprávy