Za pohon všech kol u octavie combi připlatíte 200 tisíc

Radek Pecák Radek Pecák
4. 4. 2013 12:22
Výroba octavií se rozběhne naplno po letní dovolené v závodě Škody
Foto: Škoda Auto

Nejméně 569 900 korun bude muset od května zaplatit zájemce o octavie combi třetí generace s pohonem všech kol. Cenu Škoda prozradila během zahájení letošního brněnského autosalonu.

Cena je o 205 000 Kč vyšší, než je základní cena vozu. Ředitel Škody pro ČR Petr Pečenka informoval, že tato cena se vztahuje k druhému výbavovému stupni a auto bude mít pod kapotou motor 1,6 TDI spojený s manuální převodovkou. Ve výbavě je mimo jiné i rádio a klimatizace, dále třeba síťový program, tónovaná skla, dálkově ovládané centrální zamykání a další prvky.

Octavia Combi měla dnes v Brně tuzemskou výstavní premiéru.

Škoda během letošního roku začne i s prodejem verzí RS, dále pak také nové generace octavie greenline a poprvé bude nabízet i octavii s pohonem na stlačený zemní ply (CNG).

Škoda letos zatím podle Pečenky zaznamenala v průběhu prvních tří měsíců meziroční pokles prodejů. "Je to ale dáno náběhem výroby nové generace octavie, která celosvětově tvoří 40 procent z celkého objemu prodejů," vysvětlil Pečenka.

Podle šéfa Škody pro region střední a východní Evropy Jana Hurta pojede výrobní linka na výrobu octavií a rapidů naplno po skončení celozávodní dovolené v červenci. "Rapid, který se ale montuje ve stejné hale, už nyní jede naplno," sdělil Hurt.

Právě toto je podle Pečenky důkazem, že již v druhém pololeté začnou prodeje škodovek opět stoupat.

Škoda letos chce přitáhnout zájem zákazníků i díky faceliftu superbu a vozu yeti, dále uvede druhou karosářskou variantu modelu rapid a již zmíněné verze octavie.

Příští rok by se měla začít prodávat nová fabia.

 

 

 

Právě se děje

Další zprávy