Za kolik si vybavíte Škodu Citigo? Známe ceny příplatků

Radek Pecák Radek Pecák
4. 11. 2011 10:45
Navigaci, která má i řadu dalších funkcí, si zájemce pořídí za 7000 Kč
Foto: Vojtěch Marek

Kdo si bude chtít koupit novou Škodu Citigo, bude muset zaplatit u dealera nejméně 179 900 Kč. Jenže to nyní neplatí. Auto, jehož podrobný ceník Škoda nyní zveřejnila, bude možné v prvních fázích koupit nejdříve pouze ve dvou výbavových stupních, tedy nejméně za 184 900 Kč.

Navíc je zřejmé, že zveřejněná nejnižší cena vozu je jen takzvaná "plakátová". Takový vůz by si totiž jen málokdo koupil. Ve výbavě nebude mít prakticky nic. Navíc pod kapotou bude pouze slabší 60koňový motor.

Ani ve druhé a třetí výbavě však v ceně zdaleka nebude vše, o co budou mít zákazníci zájem. Uvádíme ceny těch nejzajímavějších prvků:

Přesné ceny příplatků najdou zájemci v konfigurátoru na internetových stránkách automobilky. "Tím, že byly ceny zveřejněny, je možné u dealera auta již nyní závazně objednávat," potvrdil mluvčí Škoda-Auto Vítězslav Pelc.

Barev bude 7

Za základní pastelové barvy (žlutá, červená a bílá) se nebude připlácet nic. A za metalízu (postupně budou v nabídce čtyři metalické barvy a mezi nimi i zelená, kterou mají na karosérii všechny vozy Citigo prezentované na inzerátech) se bude platit navíc 9000 Kč.

Vzhledem ke spolehlivosti systému City Safe Drive, který zajistí samočinné zastavení vozu před překážkou v rychlostech nejméně do 20 kilometrů v hodině, a ochrání tak posádku i vůz například před nárazem do vpředu jedoucího vozu během nepozornosti při pomalé jízdě v koloně, se dá předpokládat i poměrně značný zájem o tento prvek. Ten bude ve všech výbavách za příplatek. Nicméně pokud bude vůz vybaven stabilizačním systémem ESP (u druhého a třetího stupně výbavy v základu), připlatí si zákazník 4000 Kč. Pokud bude muset doplatit i za ESP, tak ho celek přijde na 10 000 Kč.

Jen málokdo si dnes kupuje auto bez klimatizace. Ta je v ceně pouze u nejvyššího stupně výbavy Elegace, s nímž vůz stojí nejméně 209 000 Kč. U zbývajících dvou bude muset připlatit 18 000 Kč. Ale pozor, klimatizace je součástí paketu Ambition plus, za který se platí pět tisíc korun a navíc je v něm kromě tohoto komfortního prvku zahrnut i palubní počítač.

Navigaci je možné odnést z auta

Za rádio s CD namontované již v továrně do palubní desky si bude obchodník s automobily Škoda účtovat 4500 Kč. V nejvyšší výbavové verzi Elegance je již v základu.

Vyjímatelná navigace, která navíc zobrazuje i funkce palubního počítače včetně rádce pro ekologickou jízdu a v níž je také možno archivovat hudbu, případně fotografie, stojí včetně přípravy a držáku na palubní desku vcelku sympatických 7000 Kč.

Základní výbava Ambition nemá elektrické stahování oken, ostatní dvě ano. Je si ho možné dokoupit za 8200 Kč. To je ale paket včetně centrálního zamykání s dálkovým ovládáním.

Za světlomety do mlhy, které jsou u verze Elegance rovněž součástí výbavy, si kupci ostatních výbavových stupňů budou muset připlatit 4000 Kč. A konečně plnohodnotné rezervní kolo stojí 1100 Kč a kola z lehkých slitin stojí 9200 Kč (v případě čtrnáctipalcového rozměru) a 12 200 Kč za 15palcová.

 

Právě se děje

Další zprávy