Za automobilovými akcemi můžete v létě vyrazit do světa i po Česku. Vybrali jsme ty nejlepší z nich

Jan Markovič Jan Markovič
23. 6. 2017 16:03
Festival rychlosti v britském Goodwoodu, soutěž elegance v Kalifornii nebo slavná česká rallye historických vozidel v okolí Karlových Varů. O prázdninách se dá cestovat za automobily třeba až za oceán, ale i po Česku. Vybrali jsme ty nejzajímavější události, které by neměly ujít vaší pozornosti. Podívejte se, kdy a kde se budou konat.
Foto: Prezentace pořadatele

Carlsbad Classic (14.-15.7.)

Pojďme k českým akcím, z nichž ta nejznámější je bezesporu soutěž Carlsbad Classic. Závodu se smí zúčastnit pouze 80 vybraných klasických automobilů.

Foto: Prezentace pořadatele

Pro co nejlepší projetí trati je potřeba podle pořadatelů perfektní souhra řidiče a spolujezdce. Jezdí se totiž na časovou přesnost. Každý rok se trasa mění, účastníci jezdí na silnicích v okolí Karlových Varů.

Foto: Prezentace pořadatele

Závod je rozdělen na dvě etapy. Páteční večerní trasa měří zhruba 110 kilometrů a vede kopcovitým terénem. Druhý den v sobotu se pak jede delší úsek měřící zhruba 200 kilometrů.

Foto: Prezentace pořadatele

Pokud vozy nebudou závodit, můžou si samozřejmě diváci patřičně prohlédnout vystavené kousky. Na místě budou i další klasická auta, která se takzvané setinové rallye přímo nezúčastní. Více informací najdete na oficiálních stránkách události, které jsou zde.

 

Právě se děje

Další zprávy