Wartburgy odešly do důchodu před dvaceti lety

Radek Pecák Radek Pecák
13. 4. 2011 9:45
V Eisenachu nejprve přebarvily logo BMW načerveno, pak začali dělat Wartburgy
Foto: Aktuálně.cz

Češi ho měli v oblibě kvůli velkému zavazadlovému prostoru a poměrně výkonnnému motoru. Naopak se nelíbila jeho hranatá karoserie a samozřejmě zvuk a čoud, který produkoval dvoutaktní motor.

S koncem produkce typu 353 skončila v Eisenachu i éra značky Wartburg, jejíž tradice sahá až do devádesátých let 19. století.

Značka byla pojmenována podle hradu, nedaleko kterého se automobilka nachází. Ve dvacátých a třicátých letech 20. století  toto jména  nesly sportovních vozy nejprve značky DIXIa později dokonce BMW.

Elelgantní Wartburg z 50. let
Elelgantní Wartburg z 50. let | Foto: Aktuálně.cz

Vozy BMW se tu montovaly i po skončení druhé světové války. Jenže Eisenach byl v sovětské okupační zóně, a tak se postupně modrá barva v tradiční vrtuli BMW nahradila červenou a také název byl pozměněn na EMW. (Možná se počínáním východoněmeckých soudruhů o pěkných pár desetiletí později inspirovali v Číně, pozn. aut).

Model 311 získával i ceny za eleganci

Pod jménem Wartburg se pak opět představil až zcela nový typ představený na veletrhu v Lipsku. Nesl název Wartburg 311. Jednalo se o auto poháněné dvoutaktním tříválcovým motorem o objemu 900 cm³ a výkonu 27 kW.

Hlavním typem byla čtyřdveřová čtyřmístná limuzína s pontovonou karosérií typu sedan, dále existovalo i třídveřové combi, dvoudveřový čtyřsedadlový kabriolet a pick-up.

O rok později  se zařadilo do výroby i dvoudveřové čtyřsedadlové coupé, luxusní čtyřdveřová limuzína s možností dodání plátěné shrnovací střechy nebo také pětidveřová tábornická limuzína Campings Na vrcholu modelové řady byl dvoumístný sportovní vůz Wartburg 313, který dokonce na autosalonu v New Yorku získal čestnou cenou za eleganci.

První typ se dělal deset, druhý 25 let

Od 18. října 1955 do roku 1965 bylo vyrobeno téměř 260 000 těchto vozů.

Elegantní řadu 311 vystřídal v roce 1966 typ 353. Ten vydržel ve výrobě plné čtvrtstoletí. K dostání byl víceméně jen s karosérií sedan, případně jako kombi . Pro potřeby armády vznikaly i kabriolety a vznikly i nějaké pickupy. Po pádu komunismu se sice automobilka snažila tento vůz modernizovat, když mimo jiné dostal pod kapotu čtyřválcový motor, ale to už byla stejně jen labutí píseň.

 

Právě se děje

Další zprávy