Plechy za miliardu. Na výstavě Legendy bude tisíc aut, akce se koná tento víkend

Plechy za miliardu. Na výstavě Legendy bude tisíc aut, akce se koná tento víkend
Výstava kdysi začínala v prostorách Psychiatrické léčebny v Bohnicích, dnes se koná na výstavišti v pražských Holešovicích.
Vystavovatelů je mnoho, automobilky i kluby.
Nejvzácnější auta jsou vždy pod střechou.
Výstava láká na supersporty i historické vozy.
Foto: Legendy
Eva Srpová Eva Srpová
24. 5. 2022 16:42
O nadcházejícím víkendu se v prostorách Výstaviště Praha Holešovice koná automobilová akce Legendy 2022. Vystavovatelů budou desítky, hlavním tématem motoristické události je "Italská vášeň", a tak tu nebudou chybět vozy značek Alfa Romeo, Fiat, Maserati, Ferrari nebo Lamborghini. Celkem tu má být k vidění tisíc aut v hodnotě jedné miliardy.

O nadcházejícím víkendu se koná automobilová přehlídka Legendy. Ukážou se na ní jedinečná sportovní, závodní i historická auta. Výrobci představí své čerstvé novinky a kluby zase své opečovávané veterány. 

Brány motoristické slavnosti se otevřou v sobotu 28. května v 9 hodin. Legendy 2022 se konají po dvouleté pauze způsobené pandemií. "Mám velkou radost, že po třech letech se slavnost opět uskuteční a návštěvníci budou moci obdivovat nádherné vozy a motocykly všech druhů a stáří. Slavíme 75 let Ferrari velkou přehlídkou a představíme unikátní supersporty v Pavilonu rychlosti," říká ředitel slavnosti Legendy Lubor Kos.

Celkový počet představených vozidel se má podle něj pohybovat okolo tisícovky, celková hodnota vozů kolem jedné miliardy korun. "Slavnost není o cenovkách, ale o vášni, designu, přátelství a poselství, a proto součástí velké přehlídky budou i rozhovory se zajímavými osobnostmi motoristického světa," dodává Lubor Kos v tiskové zprávě.

Pozvání přijali závodníci Ondřej Klymčiw, Vojta Štajf či Martin Macík, o automobilech budou debatovat také sběratelé Richard Chlad či Radim Passer. Ten byl v médiích v poslední době zmiňován zejména proto, že se se svým Bugatti Chiron projel po německé dálnici rychlostí více než 400 km/h

Mezi největšími automobilovými lákadly mají být modely Ferrari LaFerrari, Ferrari Monza SP2 či Maserati MC12, Pagani Huayra, Lamborghini Essenza, McLaren P1 a další. Na loukách mají jednotlivé kluby představit přes 600 exponátů, které se běžně nevidí.

Automobilky tu ukážou své novinky a některými bude možné se také svézt. Nově se tu představí automobilka MG, která vstupuje na český trh, největší expozici bude mít tradičně Mercedes-Benz s mnoha novinkami, historickými vozy a velkou přehlídkou divize AMG.

"Pro rok 2022 jsme se rozhodli připravit dárek pro mladé návštěvníky a rodiny. Děti a mládež do 18 let v doprovodu dospělého mají vstup zdarma. Věřím, že tento dárek přispěje k popularizaci techniky, designu a vášně pro čtyři kola a že tatínkové a dědečci budou skvělými průvodci a nadchnou své syny a dcery," dodává Lubor Kos.

 

Právě se děje

Další zprávy