Výměna oleje za 440 tisíc korun, pneumatiky za dva miliony. Majitel vzácného Bugatti se prohne

Bugatti Vision Gran Turismo se objevilo v počítačové hře, kde automobilku dobře propaguje.
Bugatti Vision GT není až zas tak žhavá novinka. Ukázalo se totiž na autosalonu ve Frankfurtu na podzim roku 2015. Vzniklo proto, aby automobilka demonstrovala své schopnosti na poli závodních speciálů.
Vůz zcela samozřejmě vychází z Bugatti Chiron, které patří k nejdražším autům na světě. Zřejmě se také brzy pokusí o rychlostní rekord.
Majitelem vozu je americký sběratel Hezy Shaked, který za něj zaplatil 5,16 milionu dolarů, tedy asi 113,5 milionu korun. Už je druhý v pořadí. První, sběratel ze Saúdské Arábie, ze něj dal automobilce okolo 5 milionů dolarů. Cena tedy pomalu stoupá.
Hezy Shaked má poměrně širokou sbírku moderních supersportů. Bugatti Vision GT se v garáží postaví vedle Bugatti Chiron, které bylo prvním exemplářem prodaným v USA. Shaked má také Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse, LaFerrari, McLaren P1 nebo poměrně vzácné Lamborghini Centenario Roadster.
Foto: Bugatti
Jan Markovič Jan Markovič
Aktualizováno 5. 7. 2018 14:15
Unikátní závodní speciál Bugatti Vision GT, který francouzská automobilka postavila jako ukázku svých dovedností, je v majetku amerického sběratele supersportovních aut. Zaplatil za něj v přepočtu něco přes 113 milionů korun. Nejde ale zdaleka o jediný náklad, který ho po dobu vlastnictví vzácného vozu provází. Podívejte se do galerie.
 

Právě se děje

Další zprávy