Výlet do minulosti. Trabanty začínají získávat na ceně, a to hlavně v Německu, říká jejich sběratel

Tento nazelenalý kombík léta stál v kopřivách. Nyní ho vlastní sběratel Pavel Handorf. Doma má dalších patnáct Trabantů.
Navzdory duroplastové karoserii a pouze dvoutaktnímu motoru pod kapotou...
...se 25. května konal na mosteckém autodromu The Most Trabant.
Jde o dvanáctihodinový okruhový závod, který je součástí německého šampionátu. Vozy nejsou příliš upravovány, mají bezpečnostní rám, bezpečnostní sedadlo a snížený podvozek.
Na malém okruhu se při příležitosti závodu uspořádal sraz Trabantistů.
Foto: Eva Srpová
Eva Srpová Eva Srpová
26. 5. 2017 15:21
Na mosteckém Autodromu se jel dvanáctihodinový závod Trabantů. Mezi posádkami sice nebyl jediný Čech, ale zato na malém okruhu si čeští a němečtí fanoušci duroplastových vozidel našli svou vlastní zábavu. Jezdili slalom a hodnotili nejhezčí Trabant srazu. Našly se mezi nimi některé opravdu zajímavé kousky.

Dnes už legendární východoněmecké automobily Trabant jsou u Čechů populární, na srazu konaném ve čtvrtek 25. května v Mostě se jich sešlo několik desítek. Staří, mladí, jednotlivci i rodiny. "Mám k němu vztah od mládí, měli jsme ho doma," většinou shodně říkají.

Prošli jsme plochu malého okruhu spolu s veteranistou Pavlem Handorfem, který vlastní patnáct Trabantů, a hledali ty nejzajímavější kousky. Podívejte se do galerie.

 

Právě se děje

Další zprávy