Vybrali jste Auto dvacetiletí v ČR. Projděte si pořadí

Vybrali jste Auto dvacetiletí v ČR. Projděte si pořadí
20. místo - Opel Corsa (58 hlasů). Titul Auto roku 2007 získal zástupce automobilky z kategorie malých městských vozů po uvedení čtvrté generace. Upoutal na něm vnitřní i vnější design a také řada prvků výbavy - mezi ně patřilo v té době unikátní vyhřívání volantu či v zadním nárazníku zabudovaný nosič jízdních kol.
19. místo - Mazda 3 (68 hlasů). Vůz z kategorie nižší střední třídy při svém příchodu nahradil tehdejší Mazdu 323. Vítěz ankety Auto roku 2004 byl postaven na podvozkové platformě vyvinuté Fordem a používané tudíž i pro model Focus.
18. místo - Kia Cee´d (91 hlasů). Vůz vyráběný ve slovenské Žilině byl prvním (a zatím posledním vozem) korejské značky, který ovládl anketu Auto roku - v roce 2008. Vedle designu zabodoval výkonnými a úspornými dieselovými motory, vnitřním uspořádáním a dobrým poměrem cena/kvalita. Vyráběl se jako pětidveřový hatchback a kombi, třídveřový vůz měl speciální označení Pro_Cee´d.
17. místo - Mazda 6 (136 hlasů). Autem roku se stala v roce 2003. Zástupce vozů střední třídy z produkce japonské automobilky nahradil dřívější Mazdu 626. Vyráběl se v kategoriích liftback, sedan i kombi. Podobně jako další Mazdy té doby zaujal designem, jistými jízdními vlastnostmi i kultivovanými motory.
Foto: Škoda Auto
Radek Pecák Radek Pecák
3. 2. 2014 8:00
Čtenáři Aktuálně.cz volili mezi dvaceti vítězi ankety Auto roku.

Z dvaceti vítězů ankety Auto roku jste mohli vybrat Auto dvacetiletí. Projděte si, jak to dopadlo.

 

Právě se děje

Další zprávy