Vybrali jsme nejošklivější auta světa. Doplatila na snahu o praktičnost i touhu vyniknout

Britský Marcos Mantis z konce šedesátých let je tak odpudivé auto, že ho jen stěží lze popsat slovy.
Youabian Puma - Tohle smysly těžko vstřebatelné monstrum má na svědomím kalifornský plastický chirurg, který se mix mezi velkým pick-upem a kabrioletem Volvo C70 rozhodl prodávat celebritám za částku přesahující jeden milion dolarů. Fascinující je, že se jen výjimečně objevuje na seznamech nejošklivějších aut světa, přitom autor této fotogalerie jej osobně viděl na autosalonu v Los Angeles. Následkem byla několikahodinová nevolnost. Neexistuje tak zřejmě ošklivějšího vozu a zaslouží si první příčku.
Fiat Multipla - Naopak italský rodinný vůz se objevuje snad v každém výběru ošklivých aut. Domníváme se, že mnohem více ošklivosti pobral až po faceliftu, který odstranil známý „schod“. Ten jej dělal alespoň trochu zajímavým. Poté už byla Multipla jen obyčejnou kostkou na kolech.
Pontiac Aztec - Rodinná auta jsou vůbec pro designéry problémem. Pontiac Aztec snad nepotřebuje rozsáhlejší komentář. Pro svou ošklivost jeho známost přesáhla hranice USA, pro které byl původně určen. Není divu, že značka zrkachovala.
Škoda Roomster - Praktický a levný. Takový bezesporu Roomster je a právem si vysloužil řadu spokojených majitelů. Zejména při pohledu z boku se ale nelze ubránit dojmu, že tu něco nesedí – vpředu Fabia, vzadu dodávka, to nefunguje. Škoda už v jeho výrobě pokračovat nebude.
Foto: Výrobci
Jan Markovič Jan Markovič
7. 5. 2018 7:31
Design je záležitost vkusu. Jednomu se auto může líbit, druhému nikoliv. Jsou ale vozy, které přijdou odpudivé téměř každému. Zkrátka jsou disproporční, mají ošklivé masky a nehezké zádě. Většinou na to doplatí krátkým životem a špatnými prodejními výsledky. Existují ale i výjimky. V galerii si prohlédněte, která auta jsou podle nás nejošklivější na světě.
 

Právě se děje

Další zprávy