Vůz Hyundai i30 prověřen také paviány

Tomáš Rybecký
16. 5. 2012 3:18
Hyundai zvolil netradiční metodu testování kvality.
Foto: Aktuálně.cz

Je určitě mnoho způsobů, jak otestovat kvalitu stavby vozu. Pravděpodobně ale uznáte, že rozhodnutí britského zastoupení automobilky Hyundai je velmi nezvyklé. Ponechali totiž nový Hyundai i30, vyráběný v Nošovicích, v národním parku Knowsley Safari v Anglii ve společnosti hordy čtyřiceti hravých paviánů.

Tamní opice jsou známé svou zálibou v ničení aut návštěvníků, o čemž se před časem přesvědčil i fotbalista Wayne Rooney. Společně s vedením parku lidé od Hyundaie sledovali opice dovádějící ve stříbrném hatchbacku po celých 10 hodin. Při pohledu na dovádějící opice si nelze nevzpomenout na jiné video s tímto vozem, které rovněž oběhlo celý svět.

To když při autosalonu ve Frankfurtu do i30 usedl šéf koncernu Volkswagen Martin Winterkorn a vyslovil kvalitě zpracování vozu z Nošovic velké uznání. Paviáni ale prověřili kvalitu výroby tohoto konkurenta Volkswagenu Golf mnohem důkladněji - ostatně jich na to bylo mnohem více a měli více času se věnovat všem detailům. „Musíte být opravdu stateční, abyste svěřili auto tak přísné testovací komisi. Paviáni Hyundai i30 podrobili opravdu důkladné zkoušce," řekla Felicy Woodová, produktová manažerka i30.

„Fakt, že vůz vyvázl jen s několika škrábanci, dokazuje, že je skutečně dobře navržen a zkonstruován. Naše auta opravdu vyhoví i opicím," dodala Felicy Woodová. Hyundai také věnoval 1000 liber nadaci Společnosti primátů Velké Británie podporující Knowsleyskou zoo.

--------------------------------------------------------------------------------

Prodej aut Hyundai.

 

Právě se děje

Další zprávy