Volvo spouští vlastní operativní leasing. Jako první pronajímá malé SUV XC40

Jan Matoušek Jan Matoušek
21. 6. 2018 16:24
Volvo XC40 si v březnu připsalo titul evropské Auto roku 2018, což ještě podpořilo zájem zákazníků. V květnu automobilka uvedla, že má na vůz již téměř 80 tisíc objednávek, které nestíhá tak rychle vyřizovat. A od července si malé SUV zapíše další primát – stane se prvním modelem značky, který si budou zákazníci moci pronajmout.
Volvo XC40 si lze nově také pronajmout.
Volvo XC40 si lze nově také pronajmout. | Foto: Výrobci

Volvo XC40 je u zákazníků úspěšnější, než předpokládala i samotná automobilka. A další nové klienty by mohlo přinést spuštění programu Flexi Care. To je, jednoduše řečeno, značkový operativní leasing švédského výrobce. "V rámci služby Flexi Care lze za měsíční paušální poplatek získat pronájem nového Volva XC40," uvádí automobilka. "Veškerý servis a údržba probíhají pod taktovkou značky," dodává výrobce patřící čínskému Geely.

Pronájem vozu je možné sjednat na 36 nebo 48 měsíců, od čehož se (stejně jako od zvoleného motoru a výbavy) odvíjí cena pronájmu. Nejnižší suma, za kterou lze XC40 získat, je 12 999 korun bez DPH. Nabídka neobsahuje úplně všechny kombinace motorů a výbavových stupňů. Podle webu automobilky lze zvolit XC40 s tříválcem T3 o výkonu 115 kW a manuální převodovkou nebo se čtyřválcem T4 o výkonu 140 kW a automatickou převodovkou. V obou případech jsou poháněna přední kola.

Výbavy jsou dvě - Basic (obsahuje stupeň Momentum) a Premium (což je Momentum a prvky navíc). Služba bude dostupná od 1. července a Volvo láká na to, že vozy bude možné využívat prakticky ihned od uzavření smlouvy. Vyzvednout auto pak lze kdekoliv a v čas, vyhovující zákazníkovi. "Po celou dobu nájmu je vůz chráněn zárukou a balíček služeb zahrnuje i veškeré poplatky typu silniční daně či dálniční známky," uvádí Volvo. V ceně pronájmu jsou dále kompletní servis, pojištění, sezónní výměna kol nebo osobní asistenční služby.

Zákazník si může připlatit i za další služby - například služba Concierge majiteli vozu pomůže při plánování cesty a jejím prostřednictvím lze zarezervovat hotel či restauraci. Každý nový zákazník pak k pronajatému vozu získá ještě 15 tisíc korun na nákup značkových doplňků a dárkových předmětů.

 

Právě se děje

Další zprávy