Volvo představilo novou generaci kombi V60. Nabídne dva plug-in hybridy a částečně autonomní řízení

Volvo představilo novou generaci kombi V60. Nabídne dva plug-in hybridy a částečně autonomní řízení
Druhá generace Volva V60 je postavena na stejné modulární platformě SPA jako crossover XC60 a tři modely nejvyšší řady 90.
Automobil měří na délku celkem 4761 mm a je tak o 12,6 cm delší než jeho předchůdce. Rozvor se natáhl o 9,6 cm na 2872 mm. Zároveň je ale nové V60 užší (1850 mm) a nižší (1427 mm).
Motory jsou umístěné pod přední kapotou napříč. Ve všech případech se jedná o jedním nebo dvěma turbodmychadly přeplňované čtyřválce zdvihového objemu 2,0 litru. "Benziny" zastupuje varianta T6 AWD (228 kW) s pohonem všech kol, turbodiesely zatím jednotky s označením D3 (110 kW) a D4 (140 kW).
Motory mohou být kombinované s šestistupňovou ručně řazenou nebo osmistupňovou samočinnou převodovkou. Nechybějí ani verze s pohonem všech kol. Na snímku volič automatu, k dispozici opět není řazení pod volantem.
Foto: Aktuálně.cz
Jiří Kaloč
22. 2. 2018 15:46
Švédská automobilka uvolnila první informace o chystaném kombi střední třídy, které nese označení V60. Představení proběhlo v jeho "přirozeném" prostředí na příjezdové cestě rodinné vily ve Stockholmu. Představitelé automobilky tím chtěli zdůraznit jeho rodinný charakter. Základem V60 je platforma SPA, kterou využívají všechny poslední modely značky počínaje SUV XC90.

K dispozici bude šest motorizací, z toho dvě hybridní s dobíjecí baterií. Nové Volvo rovněž nabídne vylepšený systém Pilot Assist II pro částečně autonomní jízdu v kolonách. Světová premiéra novinku čeká v Ženevě, na trh by se měla dostat v průběhu roku. Zatím zůstává v nabídce její předchůdce. Podívejte se zde.

 

Právě se děje

Další zprávy