Volkswagen uvedl na český trh svůj nový vlajkový model Arteon. Není pro každého, říká o něm

Ondřej Běhal
22. 6. 2017 16:22
Volkswagen Arteon je taková luxusnější Škoda Superb. Stejně jako škodovácká vlajková loď má i ta od Volkswagenu praktických pět dveří místo dosavadních čtyř u nepřímého předchůdce Volkswagenu CC. Arteon láká na design, silné motory, alternativní pohon všech kol nebo řadu inovativních asistenčních systémů. Díky spolupráci s navigací umí s předstihem osvětlovat zatáčky. Pokud jeho řidič dostane infarkt nebo mrtvici, dokáže s ním sám bezpečně zastavit. Jeho tempomat umí rychlost nejen udržovat, ale také přizpůsobovat dopravním předpisům nebo reliéfu cesty. Zpomalí před prudkými zatáčky a kruhovými objezdy. Novinka se prodává od 1 007 900 korun. Více informací najdete uvnitř infografiky.

Porovnali jsme nejsilnější naftovou verzi Volkswagenu Arteon s podobně laděnými vozy prémiových značek - Audi A5 Sportback a BMW 3 GT - podívejte se zde

Fastback

Zatímco nepřímý předchůdce Arteonu, model CC, byl čtyřdveřovým kupátkem s malým otvorem do zavazadlového prostoru, Arteon je takzvaným fastbackem. Jde o praktickou pětidveřovou karoserii s velkými pátými dveřmi velmi podobnou liftbackům, jakými jsou například škodovky Octavia a Superb. Fastback si ale zachovává designové prvky kupé, například bezrámové dveře.

 

Právě se děje

Další zprávy