Volkswagen uvedl na český trh svůj nový vlajkový model Arteon. Není pro každého, říká o něm

Ondřej Běhal
22. 6. 2017 16:22
Volkswagen Arteon je taková luxusnější Škoda Superb. Stejně jako škodovácká vlajková loď má i ta od Volkswagenu praktických pět dveří místo dosavadních čtyř u nepřímého předchůdce Volkswagenu CC. Arteon láká na design, silné motory, alternativní pohon všech kol nebo řadu inovativních asistenčních systémů. Díky spolupráci s navigací umí s předstihem osvětlovat zatáčky. Pokud jeho řidič dostane infarkt nebo mrtvici, dokáže s ním sám bezpečně zastavit. Jeho tempomat umí rychlost nejen udržovat, ale také přizpůsobovat dopravním předpisům nebo reliéfu cesty. Zpomalí před prudkými zatáčky a kruhovými objezdy. Novinka se prodává od 1 007 900 korun. Více informací najdete uvnitř infografiky.

Porovnali jsme nejsilnější naftovou verzi Volkswagenu Arteon s podobně laděnými vozy prémiových značek - Audi A5 Sportback a BMW 3 GT - podívejte se zde

Arteon Elegance

Vokswagen Arteon se prodává ve třech stupních výbavy. Ten základní, který se jmenuje prostě "Arteon", Volkswagen neukázal ani na české ani na mezinárodní prezentaci, jeho snímky tak nemáme. Výbava Elegance (na snímcích) se pozná například podle minimálně osmnáctipalcových kol (auto na obrázku má příplatková devatenáctipalcová, lze objednat až dvacetipalcová), chromovaným bočním lištám ve spodní části vozu nebo dynamických odbočovacích světel (diody blinkrů nabíhají postupně). Prodává se od 1 121 900 korun s motorem 2.0 TDI/110 kW a automatickou převodovkou. K dispozici zatím není tato verze s manuálním řazením ani základní motor 1.5 TSI. na trh přijedou později a cenu modelu v základní výbavě sníží až pod 900 tisíc korun.

 

Právě se děje

Další zprávy