Volkswagen ukázal kompaktní SUV T-Roc. Má výrazný design, nezapomíná ale ani na praktičnost

Volkswagen T-Roc je jen o trochu menší než Golf.
Volkswagen představil nový T-Roc (T znamená příslušnost k modelům Tiguan a Touareg, Roc je odvozeno od anglického slova rock a znamená, že vůz otřese základy svého segmentu) a zaujmout s ním chce také mladší generaci. Proto, například v porovnání s Tiguanem, zvolil mnohem zajímavější vnější design. Zůstává typická přední maska propojená se světlomety, karosérie ale svým tvarem evokuje kupé. Všimněte si rovněž trojice světlometů v přední části.
Všechny tři reflektory přitom mají svůj význam. V okolí masky chladiče jsou klasické světlomety, které mohou svítit také diodově. O trochu níž je úzký LED šestiúhelník, který slouží jako denní svícení i blinkry. V základu nicméně budou horizontální diody denního svícení a nad nimi ukazatele změny směru jízdy. Úplně dole jsou potom mlhovky.
Pozornost si kromě dvoubarevné karosérie zaslouží například i výrazné tvarování oblastí okolo předních i zadních blatníků. Typická už je pro vozy Volkswagen linka nad klikami dveří. T-Roc pak po vzoru dalších SUV přidává i decentní plastové obložení ve spodní části karosérie. Ne nepodobný sesterskému Audi Q2 je široký sloupek C v odstínu karosérie.
V zadní části nám T-Roc trochu připomněl nový Arteon. Může za to spojení velkého loga značky, kterým se také otevírá kufr, a pod ním chromovaným písmem vyskládaný název vozu. Volkswagen pak zadní partie rozděluje na tři části - sklo pátých dveří, oblast kolem světel a loga a nárazník. Do něj je zakomponován například výrazný difuzor.
Foto: Jan Matoušek
Jan Matoušek Jan Matoušek
27. 8. 2017 7:47
Volkswagen rozšiřuje svou nabídku SUV, tentokrát směrem dolů. Po sedmimístném Tiguanu Allspace, který zaplňuje mezeru mezi klasickým Tiguanem a velkým Touaregem, přichází T-Roc. Ten je velikostně zařazen pod Tiguan, tím nejmenším SUV německé automobilky ale nebude. Tím se stane na příští rok plánovaný T-Cross. T-Roc svými rozměry jen trochu zaostává za kompaktním bestsellerem, řadou Golf. S ní ostatně sdílí také některá technická řešení, interiérem zase naopak připomíná menší Polo. První dojmy z vozu jsme nabírali v okolí Milána, v následující galerii se tak podívejte, čím T-Roc zaujme a kde by naopak ještě mohl trochu přidat.

Kompletní přehled vozů značky Volkswagen na českém trhu naleznete zde.

 

Právě se děje

Další zprávy