Volkswagen připravuje Polo R WRC pro každého

Tomáš Rybecký
18. 12. 2012 10:55
Při Rallye Monte Carlo vstoupí Volkswagen do světa světových rallye s vozem Polo R WRC
Foto: Volkswagen

Dva vozy Polo R WRC, které vstoupí v roce 2013 do mistrovství světa v rallye účastí v legendární Rallye Monte Carlo, se představily v Monaku. Současně byla odhalena také připravovaná silniční verze vozu Polo R WRC.

V Monaku se měsíc před svou premiérou na trati představily dva Volkswageny Polo o výkonu 315 k ve finální soutěžní podobě. Společně se soutěžními vozy do Monaka dorazili také jejich piloti, kteří ve světě rallye nejsou žádnými nováčky: Sébastien Ogier, Jari-Matti Latvala a Andreas Mikkelsen.

Všichni jezdci se mohou pochlubit jak zkušenostmi, tak ambicemi. Ogier, Latvala i Mikkelsen patří mezi nejmladší, ale také mezi nejrychlejší jezdce na soutěžní scéně. Polo R WRC vyvinuté pro mistrovství světa v rallye přejelo přes symbolickou startovní rampu před slavným kasinem v Monte Carlu. Volkswagen tak odstartoval svou novou éru v motoristickém sportu.

Polo R WRC pro každého

Společně se soutěžními speciály se v Monaku Volkswagen představil i sériově vyráběnou variantu a jmenovce soutěžního vozu Polo R WRC Street. Civilní verze soutěžního vozu má bílý lak s modrými nebo šedými pruhy. Exteriéru dominují nárazníky ve stylu WRC a 18" kola z lehké slitiny. Pod kapotou má Polo R WRC motorem 2.0 TSI o výkonu 220 k a s maximálním točivým momentem 350 N.m. Vůz díky tomu zrychlí z 0 na 100 km/h za 6,4 sekundy. V prodeji bude od září 2013.

Foto: Volkswagen

 

Právě se děje

Další zprávy