Volkswagen eco up! dorazil do České republiky

Tomáš Rybecký
4. 12. 2012 8:50
Ekologická verze minivozu od Volkswagenu vstupuje na český trh
Foto: Volkswagen

K úspěšnému Volkswagenu up! se přidává nejmenší z rodiny verzí s názvem eco s pohonem na CNG. Malý čtyřmístný automobil nabízí stejné potěšení z jízdy i praktičnost jako ostatní modely up!. Cena nového modelu eco up! s prostředním stupněm výbavy začíná na 259 900 korun.

Eco up! se chlubí hodnotou emisí CO2 pouze 79 g/km. Zároveň se provozní náklady podařilo stlačit na pouhých 0,72 Kč/km. Nově vyvinutý tříválec 1,0 litru, pracující se systémem start-stop a dobíjením akumulátoru rekuperací kinetické energie, spotřebuje jen 2,9 kg CNG/100 km. Kultivovaná jednotka má nejvyšší výkon 68 k a umožňuje jet nejvyšší rychlostí 168 km/h.

Obě nádrže na zemní plyn jsou umístěny pod podlahou v blízkosti zadní nápravy a nijak neomezují prostor cestujících na čtyřech sedadlech. Celková kapacita nádrží je 72 litrů = 11 kg CNG. To vystačí k ujetí 380 km. Vůz je vybaven také rezervní nádrží na 10 litrů benzinu, která prodlužuje akční rádius vozu o dalších 220 km.

Výbava zahrnuje mimo jiné čelní a boční airbagy, stabilizační systém ESP s ABS, brzdovým asistentem, ASR, EBV a MSR, centrální zamykání s dálkovým ovládáním, elektrické ovládání oken vpředu, výškově nastavitelný volant i sedadlo řidiče a elektromechanický posilovač řízení.

 

Právě se děje

Další zprávy