Volkswagen Amarok vyjíždí z Hannoveru

Tomáš Rybecký
21. 8. 2012 8:40
Volkswagen vyrábí upravený pick-up Amarok v Hannoveru
Foto: Aktuálně.cz

Všechny vozy Amarok s dvojitou kabinou (DoubleCab) jsou pro evropský a ruský trh od konce června vyráběny v Hannoveru. Volkswagen Amarok odtud přichází také s četnými novinkami. Kromě výkonnějších motorů mezi ně patří zvýšení hmotnosti přívěsu, celá řada praktických komfortních prvků a prodloužená záruka proti prorezavění.

Výkon motoru BiTurbo TDI byl u modelů s mechanickou převodovkou zvýšen ze 163 k na 180 k, tedy na úroveň varianty se samočinnou převodovkou. Kombinace funkce Start-Stop, rekuperace kinetické energie a pneumatik s optimalizovaným valivým odporem, tj. výbava BlueMotion Technology, ušetří až 0,5 litru paliva na 100 kilometrů. Díky tomu spotřebuje Amarok ve své nejúspornější verzi (90 kW s pohonem zadních kol) pouhých 6,8 litru nafty na 100 kilometrů, což odpovídá emisím CO2 179 g/km.

Amarok dostane také asistenční systémy, jako parkování senzory ParkPilot vpředu a vzadu, paket senzorů deště a automatického ovládání světlometů. Vyšší bezpečnost při jízdě ve tmě zajišťují na přání dodávané světlomety pro odbočování. Také se zvýšila přípustná hmotnost přívěsu na 3 tuny.

Ceny modelu Amarok začínají na částce 574 770 Kč s DPH s dvoumístnou kabinou SingleCab a motorem 2.0 TDI o výkonu 122 k, resp. 643 183 Kč s DPH za odpovídající model s dvojitou kabinou DoubleCab.

 

Právě se děje

Další zprávy