Víme, kde jsou po zimě nejhorší silnice. K jejich opravě můžete přispět i vy, když je oznámíte

Tradičně nejhorším místem je už několik let ulice U Seřadiště v Praze. Letos by se snad konečně mohlo začít s opravami, slibují pražské technické služby.
Ulice U Seřadiště v Praze je proslulá nevyhovujícím stavem vozovky. Podívejte se, jak vypadá a jak jí auta projíždějí.
V roce 2011 se konal první ročník ankety, ve které lidé posílali fotografie a hlasovali o nejhorší díru na silnici. Projekt získal obrovský ohlas, a tak od té doby vedle tradiční ankety funguje webová stránka Výmoly.cz celoročně.
Lidé pomocí této stránky nebo prostřednictvím mobilní aplikace nahlašují přesné místo a stav výtluků nebo úseků, kde je silnice ve špatném stavu. Přidávají k němu fotografie a je také záhodno, aby nahlášená místa čas od času zkontrolovali, zda je už cestáři neopravili.
Provozovatelé portálu pak díky činnosti samotných řidičů přímo informují jednotlivé kraje o tom, kde jsou silnice potřeba opravit.
Foto: Eva Srpová
Eva Srpová Eva Srpová
22. 3. 2017 15:49
Projekt Výmoly.cz pomáhá mapovat, kde jsou špatné silnice. Portál pak kraje o těchto místech informuje, aby příslušné orgány správy komunikací tato místa opravily. Na výtluky nebo špatný stav vozovky mohou řidiči sami snadno upozornit pomocí webové stránky nebo mobilní aplikace.

Zjišťovali jsme, kde jsou po letošní zimě nejhorší silnice a jestli správy komunikací různých krajů sledují portál Výmoly.cz, kde řidiči o takových úsecích informují a v kolika případech je skutečně opraví. Podívejte se na ně do galerie.

 

Právě se děje

Další zprávy