Video: Nejsilnější naftová škodovka, Kodiaq RS, poodhaluje před premiérou detaily

Eva Srpová Eva Srpová
13. 9. 2018 10:40
Na říjnovém autosalonu v Paříži se ukáže sportovně laděné SUV z Mladé Boleslavi. Na Kodiaq RS Škoda s předstihem láká ve videu s detaily. Ty zahrnují třeba zcela nové pojetí digitálních přístrojů nebo funkci, která bude zintenzivňovat zvuk motoru.
Video: První detaily modelu ŠKODA KODIAQ RS. | Video: Škoda Auto

Ještě než se otevřou brány pařížského autosalonu, který se koná na začátku října, Škoda ve fázích láká na plánované novinky. Například na sportovně laděné SUV Kodiaq RS.

V novém videu poukazuje třeba na detaily, jako jsou LED světlomety, virtuální kokpit s karbonovým vzhledem a nový systém Dynamic Sound Boost, který má podtrhnout dynamičtější charakter modelu Kodiaqu RS. Jednoduše řečeno, zvuk motoru bude intenzivnější, aby navodil sportovnější dojem.

Systém využívá vlastní řídicí jednotku, která čte signály z palubních systémů a na jejich základě mění a zesiluje zvuk motoru v závislosti na zvoleném režimu jízdy. Ostatně, uměle zesílený zvuk motoru využívá mnoho automobilek.

O Kodiaqu RS už víme, že ho bude pohánět nejsilnější vznětový motor, který Škoda doposud vyvinula. Disponuje výkonem 176 kW, který posílá na všechna čtyři kola. Součástí výbavy je i adaptivní podvozek.

Test modelu Škoda Kodiaq 2.0 TDI/110 kW si můžete prostudovat tady.

 

Právě se děje

Další zprávy