Velké Fordy jsou nejekologičtější, přicházejí dva nové

Tomáš Rybecký
15. 7. 2013 11:45
Nové Fordy Transit Connect a Tourneo Connect mají nejnižší spotřebu paliva ve svých segmentech
Ford Transit Connect
Ford Transit Connect | Foto: Ford

Během letošního roku vstoupí na trh nové vozy Ford Transit Connect a Ford Tourneo Connect s nejnižší spotřebou ve svých segmentech. Kombinovaná spotřeba kompaktní dodávky Transit Connect ve verzi ECOnetic činí 4,0 l/100 km, což odpovídá emisím CO2 na úrovni 105 g/km.

Se zážehovým motorem 1,0 l EcoBoost 74 kW dosahuje Transit Connect kombinované spotřeby 5,6 l/100 km a jeho emise CO2 dosahují 129 g/km. Stejné hodnoty platí i pro Ford Tourneo Connect.

Transit Connect je první dodávkou Ford, pro kterou je možno zvolit zážehový motor 1,0 l EcoBoost. Ještě úspornější verze ECOnetic s dieselovým motorem 1,6 l Duratorq 70 kW klade důraz na ekonomickou jízdu i v dalších oblastech. Vyznačuje se komplexní sadou úsporných technologií Ford od systému Stop-Start přes rekuperační brzdění až po aktivní masku chladiče. Ke snížení spotřeby pomáhá také elektrický posilovač řízení.

Ford Tourneo Connect
Ford Tourneo Connect | Foto: Ford

Stejnou sestavou technických řešení je vybaven i nový Ford Tourneo Connect, který navíc nabídne systém Ford Eco Mode. Vedle jednolitrového motoru EcoBoost nabídne Tourneo Connect také motor 1,6 l EcoBoost 110 kW se šestistupňovou samočinnou převodovkou. Tourneo Connect bude k dispozici v pěti- a sedmisedadlové karosářské verzi.

Nový Transit Connect nabídne až 3,7 m3 nákladového prostoru s nosností do 1000 kg. V karosářské variantě Kombi může přepravit až 7 osob. První vozy Ford Transit Connect se na českém trhu objeví ještě letos, a to za zaváděcí cenu od 299 900 Kč bez DPH. Nové Tourneo Connect bude k dispozici za zaváděcí cenu 326 900 Kč bez DPH.

 

Právě se děje

Další zprávy