Ve Škodě pracují na voze Mountiaq. Pick-up na základech Kodiaqu si ale nekoupíte

Lakování Škody Mountiaq, podívejte se na další kroky výroby.
Světlou výšku studenti oproti Kodiaqu zvedli o deset centimetrů.
Vpředu je ochranný rám a naviják na speciálním zesíleném držáku.
Na nápravy přijdou 17" kola s terénními pneumatikami.
Na střeše nebude chybět světelná rampa.
Foto: Škoda Auto
Martin Přibyl Martin Přibyl
29. 5. 2019 15:29
Studenti ze škodováckého učiliště připravují již šestý ze série svých vlastních konceptů. Bude se jmenovat Mountiaq a minimálně na pohled se bude jednat o drsný pick-up.

Jeden jediný Mountiaq na světě je dílem 29 studentů a šesti studentek Středního odborného učiliště Škoda Auto, ti jej navrhli a zkonstruovali během vlastní výuky a celkem na něm stráví okolo 2000 hodin. 

"Jméno Mountiaq dokonale vyjadřuje dobrodružný charakter a jedinečné offroadové vlastnosti tohoto silného pick-upu," komentuje název auta Petr Zemanec, jeden ze žáků z letošního týmu.

Offroadový dvoudveřový pick-up je postavený na základech oblíbeného SUV Kodiaq. "Jedinečný vůz nalakovaný ve speciální barvě oranžová Sunset (navrhli ji sami studenti) zaujme také výkonným navijákem nebo sedmnáctipalcovými koly Rockstar se speciálním vzorkem," píše automobilka v tiskové zprávě.

Pro lepší průchodnost terénem žáci výrazně zvedli světlou výšku, a to zhruba o deset centimetrů - to i díky instalaci větších kol s vyššími bočnicemi. Pod kapotou bude dvoulitrový přeplňovaný benzinový motor o výkonu 140 kilowattů. Ložná plocha bude osvětlená a světelná rampa bude po vzoru offroadových speciálů i na střeše.

Upraveny jsou rovněž dveře, přibyl ochranný rám a naviják, pro nějž museli studenti vymyslet speciální zesílený držák. 

Fotografie vozu zatím Škoda neukázala, v galerii se ale můžete podívat na záběry z jeho výroby.

 

Právě se děje

Další zprávy