Varovné zjištění. Prémiová auta jsou podle studie méně spolehlivá než lidové vozy. Škoda je čtvrtá

Eva Srpová Eva Srpová
12. 7. 2018 6:00
Nezávislá organizace J.D. Power zveřejnila výsledky spolehlivosti aut na území Velké Británie. A došla k překvapivému závěru. Auta od prémiových značek jako Audi nebo BMW dopadla velmi podprůměrně, zatímco lidovější značky jako Hyundai, Kia nebo Suzuki naopak excelovaly. Škoda se drží na čtvrté příčce.

Nezávislá organizace J.D. Power, která pravidelně vydává žebříčky spolehlivosti automobilů, se primárně věnuje severoamerickému trhu. Nyní ale vypracovala studii speciálně pro trh ve Velké Británii.

J.D. Power sbírá data přímo od majitelů zcela nových aut o počtu problémů na 100 aut. A vede mnoho statistik.

V žebříčku, který jsme zveřejnili v červenci a který se týkal severoamerického trhu, se počítaly poruchy nebo potíže, které se vyskytly za prvních 90 dnů od koupě.

Naproti domu  studie na území Velké Británie vychází z výsledků zaznamenaných ze zkušenosti majitelů po 12 až 36 měsících od koupě, přičemž sledování byl věnován jeden rok. Výsledky některých značek mírně liší, avšak i britská studie potvrdila, že co se týče spolehlivosti, jsou na tom aktuálně nejlépe značky Hyundai, Suzuki anebo Kia. 

Propadly naopak Audi, Fiat a BMW. Podívejte se na kompletní výsledky do galerie.

Foto: Renault

Renault

Problémy se nevyhýbají ani Renaultu. Majitelé nahlásili 139 problémů na 100 aut. (ilustrační foto)

 

Právě se děje

Další zprávy