Válka Mercedes vs. BMW pokračuje: Nové GLC Coupé je přímým konkurentem pro X4

Jan Markovič Jan Markovič
23. 3. 2016 10:57
Německá automobilka předvede v New Yorku další ze svých SUV. Model nazvaný GLC Coupé se stane přímým konkurentem BMW X4. Proti němu ze začátku nabídne paletu naftových a benzinových motorů, nebude chybět ani hybridní verze. Do prodeje se v Česku dostane až na podzim.
Z hlediska vzhledu se rozhodně žádné velké překvapení nekoná, protože na GLE Coupé designéři aplikovali totožný postup jako v případě většího GLE Coupé.
Z hlediska vzhledu se rozhodně žádné velké překvapení nekoná, protože na GLE Coupé designéři aplikovali totožný postup jako v případě většího GLE Coupé. | Foto: Mercedes-Benz

Americký trh je pro výrobce SUV důležitým místem. Proto zde Mercedes-Benz předvádí svůj nový model nazvaný GLC Coupé. Ten dostal oproti běžnému GLC karoserii se svažující se střechou a připomíná tak kupé. Nabídka se tedy zcelila a nyní proti sobě můžou stát Stuttgart a Mnichov v plné polní. GLC Coupé je totiž přímou konkurencí BMW X4, stejně jako větší sourozenec GLE Coupé soupeří s BMW X6.

Z hlediska vzhledu se rozhodně žádné velké překvapení nekoná, protože na něj designéři aplikovali totožný postup jako v případě většího GLE Coupé. Auto má sníženou záď, nápadná brzdová světla či ostřejší sklon čelního skla. Palubní deska je samozřejmě prakticky totožná jako v modelu GLC.

Mercedes má ve zvyku u svých aut nabízet širokou paletu motorů, GLC Coupé nebude výjimka. Postupně se pod kapotou objeví čtyři naftové a čtyři benzinové motory, které už jsou známé z jiných modelů. Chystá se také nejrychlejší varianta 43 AMG se šestiválcovým benzinovým motorem. GLC Coupé bude jezdit také jako plug-in hybrid.

Mercedes-Benz GLC Coupé by se měl objevit na českém trhu na podzim letošního roku.

 

Právě se děje

Další zprávy