V Trutnově mají dvě muzea značky Škoda. Nový prostor je věnovaný dokonale renovovaným youngtimerům

V novém muzeu je k vidění sbírka aut vyráběných Škodou po roce 1969 do roku 1997.
V Trutnově mají teď dvě muzea věnovaná značce Škoda. Nový prostor otevřený v září letošního roku je věnovaný youngtimerům.
Sbírka potěší ty, kteří v těchto vozech prožili své mládí a dobře si pamatují dobu, kdy tyto vozy běžně jezdily po československých silnicích.
Ve sbírce pochopitelně nechybí Škoda Favorit, která se veřejnosti představila v září 1987.
Favorit, stejně jako všechny vystavené vozy, je ve špičkovém stavu. Všechna auta patří někomu ze členů Reincars. Vozy jsou provozuschopné a majitelé s nimi čas od času vyjíždějí na projížďku.
Foto: Jiří Benda
Eva Srpová Eva Srpová
11. 9. 2017 6:47
Šestičlenná parta trutnovských nadšenců, která si říká Reincars, pečlivě renovuje automobily značky Škoda. Precizně opravená auta až doposud parkovala v prostorách bývalé mlékárny, ale prostor jim začal být už malý. V září letošního roku se proto otevírá nový prostor v železničním depu, kde jsou k vidění mladší modely domácí značky, tedy tzv. youngtimery.

Druhý zářijový víkend letošního roku se v Trutnově otevřel další prostor věnovaný domácí automobilové značce.

Šestičlenná parta nadšenců, kterou spojuje láska ke Škodovkám, až doposud garážovala a veřejnosti na požádání ukazovala své vozy v prostorách bývalé mlékárny. "Už jsme se sem ale nevešli, a tak jsme sbírku rozdělili na dvě části," říká Radek Meduna, jeden ze členů Reincars.

V původních prostorech jsou k vidění auta od roku 1935 až do roku 1969 a československé motocykly, v trutnovském železničním depu pak stojí vozy vyrobené po roce 1969, nejmladším přírůstkem je Škoda Felicia 1.6 Fun z roku 1997.

Aktuálně.cz se zúčastnilo slavnostního otevření nového muzea youngtimerů a navštívilo také původní prostory. Podívejte se do galerie.

Škoda je stále lídrem českého automobilového trhu, opanuje přední příčky v prodejnosti. Na žebříček nejprodávanějších aut v Česku se podívejte sem.

 

Právě se děje

Další zprávy