V Teslách už si za jízdy nepůjde hrát. Automobilka prý vyhověla požadavkům úřadů

Martin Přibyl Reuters Martin Přibyl, Reuters
29. 12. 2021 15:59
Americký Národní úřad pro bezpečnost silniční dopravy NHTSA ohlásil, že Tesla v dalším softwarovém updatu zablokuje možnost, aby na palubním displeji šly za jízdy pustit hry.
Foto: Martin Přibyl

NHTSA krátce před Vánoci spustil formální vyšetřování automobilky Tesla kvůli funkci, která umožňovala spolujezdci, aby na dotykovém displeji hrál hry, a to i za jízdy. Systém sice zobrazuje varování a od hráče vyžaduje potvrzení, že není řidičem, podle dřívějších zpráv New York Times ale tato ochrana šla snadno obejít. Kontrola se měla dotknout celkem 580 000 Modelů S, 3, X a Y modelových let 2017 až 2022.

Úřad nyní oznámil, že ho výrobce informoval o tom, že možnost hrát si ve chvíli, kdy je vozidlo v pohybu, zablokuje. Tesla se k celé záležitosti zatím nevyjádřila.

"NHTSA neustále hodnotí, jak výrobci zvládnou rozpoznat rozptýlení řidičovy pozornosti a jak mu brání. To může nastat v návaznosti na nedostatky, nesprávné nebo i záměrné použití nejrůznějších technologií, jako jsou například palubní systémy," píše podle Reuters úřad ve svém tiskovém prohlášení.

 

Právě se děje

Další zprávy