V servisech mají plno a chcete navíc ušetřit? Poradíme, jak si vyměnit zimní kola svépomocí

Eva Srpová Eva Srpová
1. 11. 2017 14:16
Podle zjištění Aktuálně.cz se v některých servisech, zejména těch pražských, čeká na termín, kdy vám vymění letní pneumatiky za zimní, klidně i čtrnáct dní. Kola si samozřejmě můžete vyměnit sami. Ušetříte, avšak má to pár háčků.

Možná si říkáte, že na tom nic není. V garáži máte uskladněné zimní pneumatiky na samostatných discích a v servisu, kam jste zavolali, nemají v nejbližších dnech volný termín, aby vám kola vyměnili oni.

Přinášíme pár rad, jak si kola vyměnit doma, a také shrnutí, kolik ve skutečnosti ušetříte a jestli to vůbec stojí za to.

Foto: Radek Pecák

Zákon ukládá řidičům povinnost mít na voze zimní obutí, pokud je na silnici souvislá vrstva sněhu, ledu nebo námrazy, případně hrozí, že povětrnostní podmínky nasvědčují tomu, že taková situace může nastat. Tato povinnost u nás platí v období od 1. listopadu do 31. března.

Jsou ale lokality, kde se nachází značka přikazující mít zimní výbavu, a tam je nutné mít na voze zimní obutí vždy, i když je zrovna azuro, a to v období mezi 1. listopadem a 30. dubnem.

 

Právě se děje

Další zprávy