V Praze již PRE postavila osm dobíjecích stanic

Radek Pecák Radek Pecák
17. 9. 2011 6:44
auto

Již osmou dobíjecí stanici pro elektromobily zprovoznila v hlavním města Pražská energetika.  S jejich budováním začala v únoru, kdy motoristé mohli poprvé dobít svá elektrická vozidla v obchodním centru Chodov.

Nejnovější ze stanic je zájemcům k dispozici v garážích obchodního centra Europark Štěrboholy. Na všech místech je čerpání elektřiny stále zdarma.

„Od února jsme již elektrovozidlům dodali více než jednu megawatthodinu elektřiny. Nejčastějším místem odběru je Chodov, dále pak Černý Most a garáže Slovan v centru města. Nejvíce elektřiny odebrali řidiči v březnu a následně v červnu a srpnu," uvedl tiskový mluvčí PRE Petr Holubec.

Počet nabíjecích stanic se bude i nadále rozšiřovat. Další plánuje PRE ve spolupráci s městskými částmi vybudovat především v okrajových částech Prahy.

Dnes se zájemci o elektromobilitu mohou navíc zúčastnit akce s názvem Den bez aut na Václavském náměstí. „Návštěvníci se dozvědí spoustu informací o alternativních pohonech, budou se moci projet na elektrokole či se se svými dětmi pobavit při různých hrách a soutěžích včetně jízd na elektrovozítkách. Nebude chybět ani dobré jídlo a pití," přiblížil program Petr Holubec. Akce potrvá od 10 do 16 hodin a bude ukázkou, jak by vypadalo centrum města bez aut.

 

Právě se děje

Další zprávy