V novém sci-fi režiséra Luca Bessona bude hlavního hrdinu vozit lexus, který nikde jinde neuvidíte

Jiří Kaloč
28. 6. 2017 8:55
Na výpravné sci-fi Valerian a město tisíce planet spolupracoval francouzský režisér Luc Besson s japonskou automobilkou Lexus. Ta podle jeho požadavků pro film vyrobila vesmírné plavidlo Skyjet. Podívejte se na krátké video o tom, jak projekt jednomístné stíhačky budoucnosti vznikal.
Výroba vesmírné lodi SKYJET | Video: Lexus

Ve finálním návrhu plavidla Skyjet najdete třeba upravenou verzi charakteristické "vřetenovité" masky chladiče Lexus a ztvárnění světlometů připomínajících světla z kupé Lexus LC 2017. To vše je samozřejmě zabalené do karoserie připomínající spíše proudové letadlo.

Také při návrhu interiéru prototypu Skyjet se designéři nechali inspirovat koncepty budoucích lexusů z hlediska využití umělé inteligence a vyspělých uživatelských rozhraní nebo ovládání myšlenkami a gesty prostřednictvím technologie hologramů, jako tomu bylo u konceptu LF-FC.

O vývoji tohoto dopravního prostředku vzniknul i film, který ukazuje cestu plavidla Skyjet od původního konceptu a nápadu režiséra Bessona přes vizualizaci návrhářem konceptů Benem Maurem až po jeho výrobu automobilkou Lexus.

Video obsahuje mimo jiné i odborný komentář Takeakiho Kata, hlavního konstruktéra automobilky Lexus. "Technologie se budou neustále posouvat a spousta věcí v daleké budoucnosti je zatím naprosto neurčitá. V Lexusu se to snažíme představit. Auta budoucnosti možná budou létat, jejich design však musí stále vyvolávat emoce," říká Kato.

Film Valerian a město tisíce planet se do kin dostane 21. července 2017.

 

Právě se děje

Další zprávy