V Bratislavě mají unikátní čerpací stanici, kde doplníte palivo, občerstvíte se a ještě umyjete psa

V Bratislavě mají unikátní čerpací stanici, kde doplníte palivo, občerstvíte se a ještě umyjete psa
Zajímavostí exteriéru je originálně řešené zastřešení čerpacích stojanů s výraznou kovovou konstrukcí a bílou plachtou ze speciálního materiálu, na kterou lze za tmy promítat laserem nejrůznější obrazy.
Zpředu je obchod celý prosklený, před sluncem je ale chráněn velkými žaluziemi, které však vypadají spíše jako venkovní police. Střechu shopu zase pokrývá zeleň, která má nejen estetický, ale i ekologický přínos.
Originální osvětlení LED dotváří atmosféru celého prodejního prostoru.
Pro prodejnu bylo třeba vymyslet i netradiční tvar regálů, které tvoří barely volně rozestavěné na bílé podlaze.
Foto: Slovnaft
Jiří Kaloč
5. 10. 2017 14:41
Na Přístavní ulici v Bratislavě na levé straně Dunaje nedaleko bratislavského přístavu byla letos v létě otevřena unikátní čerpací stanice společnosti Slovnaft, která je dnes součástí maďarského petrolejářského koncernu MOL. Vedle netradičního designu a pokrokových technologií použitých při konstrukci i provozu nabízí i řadu služeb, které na jiných čerpačkách nenajdete. Pojďte se podívat do naší galerie, co všechno je na pumpě v Bratislavě jinak a co ve výbavě běžných čerpacích stanic nenajdete.

Umístění této pumpy je trochu symbolické. Stojí totiž na místě bývalé rafinerie Apollo, která je považovaná za předchůdce Slovnaftu. Na tomto místě dnes také vyrůstá jedna z nejmodernějších čtvrtí v Bratislavě. 

Netradiční čerpací stanici navrhlo architektonické studio Alexy&Alexy. Celková investice 1,7 milionu eur je násobně větší ve srovnání s klasickými čerpacími stanicemi, ale provozovateli se vyplatí. Pumpa v Bratislavě totiž slouží nejen jako skvělý propagační nástroj, ale také jako zajímavá sonda při hledání nových možností v retailu pohonných hmot, které by mohly přilákat další zákazníky.

 

Právě se děje

Další zprávy