Nejzajímavější přestavby užitkových aut. Karavan jde udělat téměř z čehokoliv

Jan Matoušek Jan Matoušek
26. 9. 2018 6:02
Nabídka užitkových aut je dnes velmi široká a vybrat si z ní může být i pro profesionály občas problém. Přesto se najdou profese, které vyžadují ještě speciální přestavbu užitkového vozu. Většinou za nimi stojí externí firmy, nabízí je ale i samotné automobilky. Spolu s veletrhem užitkových aut v Hannoveru jsme se tak podívali na zajímavé přestavby napříč spektrem výrobců. V následující galerii však nenajdete jen aktuální novinky, ale také některé představením starší, ale stále velmi zajímavé automobily.
Foto: Výrobci

Mercedes-Benz Sprinter

Na letošním IAA v Hannoveru Mercedes ukázal několik zajímavých přestaveb nového Sprinteru. Tato verze Mobility 23 je odvozena od klasického minibusu, interiér je však uzpůsoben pro převoz tělesně postižených cestujících. Vzadu je také rampa pro pohodlný nájezd vozíku.

Foto: Výrobci

Oproti tomu Sprinter City 75 je alternativou ke klasickým městským autobusům. Na délku má 8,5 metru (mezi nápravami je 5095 mm) a pojme až 38 cestujících. Ti ve voze sedí i stojí. Výhodou je také nízká podlaha Sprinteru. Navíc se jedná pouze o vlajkovou loď, Mercedes umí nabídnout i další přepravníky pro více lidí.

Foto: Výrobci

Pro zajímavost jsme vybrali také ukázku přestaveb minulého Sprinteru. Vedle minibusů, mikrobusů nebo sanitek tak například firma Oberaigner dokázala velkou dodávku přestavět na šestikolový terénní valník.

Foto: Výrobci

Firma FGS pro změnu dokázala ze Sprinteru udělat malý tahač, za nějž je možné zapřáhnout vlek pro převoz osobních automobilů.

 

Právě se děje

Další zprávy