Už za dva roky začne Volkswagen prodávat elektromobil s dojezdem 500 km, slíbil šéf koncernu Müller

Radek Pecák Radek Pecák, Václav Lavička
28. 4. 2016 13:39
Šéf druhé největší světové automobilky Matthias Müller na výroční tiskové konferenci koncernu Volkswagen pochválil Škodu za její počiny i výsledky hospodaření.
Mezi novými elektromobily bude i podobný velkoprostorový vůz.
Mezi novými elektromobily bude i podobný velkoprostorový vůz. | Foto: Volkswagen

Mezi 29 novými elektromobily a hybridy, které nabídne zákazníkům na celém světě v roce 2020, budou také škodovky. Na tiskové konferenci společnosti Volkswagen to prohlásil šéf této druhé největší světové automobilky Matthias Müller.

Měla by to být auta schopná svými užitnými vlastnosti konkurovat klasickým vozům se spalovacími motory. "Už v roce 2018 se představí náš první elektrický vůz s dojezdem 500 kilometrů," prohlásil Müller.

V této souvislosti uvítal iniciativu německé vlády, která hodlá zákazníkům na koupi elektromobilu přispívat 4000 eury a zájemcům o hybridní vůz 3000 eury.

Jak jezdí současné elektromobily od VW?

Volkswagen v současné době prodává na českém trhu dva elektromobily. Malý e-up! a e-Golf. Jak se s nimi jezdí, si můžete přečíst v podrobných recenzích po kliknutí na aktivní jméno každého z nich.

Zdroj: Ondřej Běhal

Volkswagen podle Müllera přežije současnou aféru s podvodným softwarem v dieselových motorech. Pro USA již značka Volkswagen připravuje zcela nové modely a prý nepochybuje, že tamější zákazníky zaujme.

Přes zajímavé informace a optimistické sliby účastníci konference, na rozdíl od minulých let, šéfovi koncernu po jeho projevu nezatleskali.

Auta s podvodným softwarem chce Volkswagen, jak dříve slíbil, stále opravit v termínu do konce tohoto roku. Jen změní pořadí svolávaných modelů. Momentálně platí, že první na řadě budou modely Golf. 

Vyšetřování viníků podle Müllera ještě trvá. Výsledky by snad měly být do konce tohoto roku. Vyčíslena také není ani celková ztráta související s aférou. "Přesto nehodláme žádnou z našich značek prodávat, tedy ani výrobce nákladních vozů Scania a MAN," ujistil Müller.

S výjimkou Volkswagenu chválil šéf koncernu téměř všechny další automobilky, které pod něj spadají. "Před pár lety by nikdo neřekl, že Škoda dokáže přispět ročním ziskem 900 milionů eur," řekl doslova.

 

Právě se děje

Další zprávy