Už má tým F1, teď chce automobilku. Miliardář Stroll touží koupit část Aston Martinu

ČTK ČTK
6. 12. 2019 10:37
Kanadský miliardář Lawrence Stroll, který je majitelem stáje formule 1 Racing Point, připravuje nabídku na převzetí velkého podílu v britském výrobci luxusních sportovních automobilů Aston Martin. Informoval o tom časopis Autocar. Akcie automobilky po zprávě prudce posílily.
Bondův Aston Martin DB5
Bondův Aston Martin DB5 | Foto: Bonhams

Automobilka vstoupila na burzu loni v říjnu, hodnota jejích akcií však od té doby prudce klesla. Emisní cena akcií činila 19 liber, časem však akcie kvůli neuspokojivému odbytu vozů Aston Martin zlevnily zhruba na pět liber.

Krátce před včerejší 13:00 SEČ se akcie Aston Martin prodávaly na burze v Londýně zhruba za 5,8 libry, proti středečnímu závěru si tak připisovaly téměř 15 procent. Společnost Aston Martin se k informacím časopisu Autocar agentuře Reuters odmítla vyjádřit.

Firma se v letošním prvním pololetí propadla do ztráty 78,8 milionu liber (2,4 miliardy Kč), zatímco o rok dříve hospodařila se ziskem 20,8 milionu liber. Automobilka byla založena před více než 100 lety a její auta proslavil mimo jiné fiktivní tajný agent James Bond.

 

Právě se děje

Další zprávy