Už i Land Rover má pohon jen na přední kola

Radek Pecák Radek Pecák
11. 8. 2010 0:00
auto

Od října se začne na českém trhu prodávat  modernizovaný Land Rover Freelander 2. Kromě pozměněného vzhledu a nových motorů se v nabídce objeví i verze s pohonem pouze předních kol. Tu ale bude možné koupit až od ledna příštího roku.

Foto: Land Rover

„Modelem Freelander 2 eD4 společnost Land Rover vstupuje do velmi oblíbeného i vysoce konkurenčního segmentu sportovně užitkových vozidel s pohonem předních kol," říká Phil Popham, výkonný ředitel společnosti Land Rover.

Freelander 2 eD4, jak je tato verze označena, je poháněn novým turbodieselovým motorem společnosti Land Rover. Ten při objemu 2,2 litru disponuje výkonem 110 kW, maximální rychlost je 180 km/h a zrychlení 0-100 km/h dosáhne během 10,9 sekund. Zákazníkům bude nový model k dispozici ve verzích s automatickou převodovkou či se šestistupňovou manuální převodovkou, kdy systém start/stop je součástí standardní výbavy.  Spotřeba činí 6,0 litru na 100 km a vůz vypustí na kilometr 158 gramů CO2.

Mezi změnami v exteriéru zaujme nová konstrukce předního nárazníku, ve kterém jsou zabudované zkosené rámy předních mlhovek. Dalšími inovacemi jsou nové provedení přední masky, zdokonalená přední a zadní světla, vnější kování v barvě karoserie a možnost výběru mezi koly z lehkých slitin o průměru 18 nebo 19 palců. Pro rok 2011 jsou připraveny tři nové barevné odstíny Kosrae Green, Baltic Blue a Fuji White.

 

Právě se děje

Další zprávy