Už brzy ve vašem zpětném zrcátku. Na české silnice míří policejní Škoda Scala

Už brzy ve vašem zpětném zrcátku. Na české silnice míří policejní Škoda Scala
Foto: Škoda Auto
Eva Srpová Eva Srpová
14. 1. 2021 10:51
Škoda Auto vyhrála výběrové řízení na dodávku více než 1200 modelů Scala dle specifických požadavků Policie ČR. Celková hodnota tendru je 840 000 000 Kč bez DPH.

Škoda Auto vyhrála ve výběrovém řízení tendr na dodávku vozidel pro Policii ČR, jedná se o model Škoda Scala ve specifické úpravě. Celková hodnota tendru je 840 milionů korun bez DPH. V ceně vozu je také bezplatný servis na pět let.

"Do českých policejních služeb míří Scala ve viditelném policejním zbarvení vůbec poprvé," uvedl Jiří Maláček, vedoucí tuzemského zastoupení automobilky Škoda Auto. V roce 2019 Škoda dodala krajským ředitelstvím přes 600 civilních modelů.

Scaly mají viditelné vnější policejní zbarvení s polepy a také majáky. Do kabiny se montuje sada mobilního terminálu pro radiostanici s instalovaným výstražným zvukovým a rozhlasovým zařízením, práškový hasicí přístroj, kamera sledující dění před vozidlem, demontovatelná mříž oddělující prostor pro posádku od zavazadelníku a další položky nezbytné pro výkon služby.

Ve výčtu komfortní výbavy jsou prvky, jako je startování tlačítkem, čalounění sedadel odolnější látkou i parkovací senzory. Vozy pohání benzinový motor 1.5 TSI/110 kW s automatickou převodovkou DSG.

S ohledem na vyšší zatížení policejní výbavou automobilka na vozech pro policii upraví podvozek, a to konkrétně zadní nápravu. Oproti sériovým modelům budou ve vozech jiné pružiny, tlumiče a také odolnější kryt motoru a převodovky.

"Scala je prvním kompaktním hatchbackem v policejní verzi vybavený automatickou převodovkou. V letošním roce plánujeme odebrat přes 500 kusů těchto vozidel," řekl policejní prezident Jan Švejdar. V následujících čtyřech letech policie převezme více než 1200 aut.

 

Právě se děje

Další zprávy