Unikátní Mercedes-Benz 770 pro nacisty, kterým se projel i generál Montgomery, vymění za Ferrari

Unikátní Mercedes-Benz 770 pro nacisty, kterým se projel i generál Montgomery, vymění za Ferrari
Dva vystavené vozy pochází z roku 1966. Prvním je model 330 GT s uspořádáním 2 + 2.
Přesně takový vůz - a podle Roberta Pergla dokonce i ve stejném rudém laku - používal Enzo Ferrari celých deset let na dojíždění do práce.
Hned za ním se schovává Ferrari 400 Automatic. "Mnoho lidí říká, že je to vůbec nejošklivější Ferrari všech dob. Podle mě si i pro tento status zaslouží místo v mapování historie značky," říká Robert Pergl ze Scuderia Praha.
Design karoserie tohoto čtyřsedadlového vozu navrhovala pro Ferrari karosárna Pininfarina. Je to také vůbec první Ferrari, které dostalo automatickou převodovku. Pod přední kapotou má V12 o výkonu 228 kW, tento kus pochází z roku 1976.
Foto: Eva Srpová
Eva Srpová Eva Srpová
23. 5. 2017 16:33
V hale Národního technického muzea vznikla dočasná výstava Ferrari. Jsou zde vystaveny čtyři exponáty, které dokumentují působivou sedmdesátiletou historii této slavné italské automobilky. Muzeu je zapůjčili pořadatelé přehlídky veteránů Concours d´Elegance Chateau Loučeň, která se koná na tomto zámku o víkendu 3. a 4. června. Na výstavu jim NTM na oplátku zapůjčí unikátní Mercedes-Benz 770 s pohnutou historií.

Letos se koná čtvrtý ročník přehlídky Concours d´Elegance na zámku Loučeň, a to konkrétně o víkendu 3. a 4. června. "Vždy se snažíme každý ročník věnovat speciální pozornost značce, která slaví významné jubileum. A protože letos automobilka Ferrari oslavuje sedmdesát let od svého založení, dáváme jí velký prostor," řekl ředitel společnosti Veteránská krása Robert Pergl, který je spolupořadatelem loučeňské výstavy.

Do 28. května proto Scuderia Praha, dealer značek Ferrari, zapůjčila Národnímu technickému muzeu čtyři vozy Ferrari, které NTM ve svých sbírkách nemá ani jedno. Tři z nich pak zamíří na Loučeň a spolu s nimi také Mercedes-Benz 770, který muzeum na oplátku propůjčí na přehlídku.

Podívejte se do galerie na exponáty v muzeu, je mezi nimi také vzácné Ferrari, jedno ze dvou vyrobených kusů a také jediné, o jehož existenci se ví. Před pár týdny ho koupil český majitel v přepočtu za více než 91 milionů korun.

 

Právě se děje

Další zprávy