Ukradl taxík, zběsile projížděl Prahou. Nabourané auto hořelo, hledají se svědci

ČTK ČTK
27. 9. 2022 14:51
Policie hledá řidiče a chodce, které ohrozil agresivní řidič v ukradeném voze taxi. Na policejní stanici se mají přihlásit také svědci zběsilé jízdy Prahou, která skončila nabouraným a hořícím vozem v garážích.
Zdrogovaný zloděj ukradl vůz taxi a ohrožoval nebezpečnou jízdou | Video: Policie ČR

Policie hledá řidiče a chodce, které v Praze v pondělí 19. září ohrozil agresivní jízdou v ukradeném voze taxi muž pod vlivem alkoholu a drog. Na linku 158 nebo policejní služebnu se mají přihlásit také lidé, kteří byli svědky těchto událostí, případně dvou nehod, které dvaatřicetiletý řidič během své jen několik minut trvající jízdy zavinil.

Na policejním webu to uvedla mluvčí Violeta Siřišťová. Podezřelý je nyní ve vazbě a policie ho viní z šesti trestných činů. V případě odsouzení mu hrozí až osm let vězení.

Policisté podezřelého zadrželi poté, co ukončil svou jízdu v pozemních garážích v Praze 7. Vozem tam prorazil závory, narazil do betonových sloupů a auto začalo hořet. Následně muže obvinili z obecného ohrožení, krádeže, vydírání, ohrožení pod vlivem návykové látky, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Policisté mu po zadržení naměřili přes 2,5 promile alkoholu v dechu a pozitivní měl i test na drogy. Navíc zjistili, že muž má do roku 2024 zakázáno řízení.

Mluvčí uvedla, že muž ukradl taxi vůz jeho majiteli, kterému vyhrožoval násilím, v Praze 8 v pondělí 19. září kolem 15:20. Poškozený poté krádež ohlásil policii. "V momentě, kdy se policisté o případu dozvěděli, začali po vozidle pátrat. Dvě minuty po tomto oznámení přijal operační důstojník zprávu o nehodě v podzemních garážích v Praze 7, kde se měl nacházet agresivní řidič," popsala událost mluvčí a doplnila, že policisté po příjezdu zjistili, že jde o muže, který pár minut před tím ukradl vůz taxi.

Z vyšetřování poté podle mluvčí vyplynulo, že muž v kradeném autě během pár minut stihl ohrozit několik účastníků silničního provozu a způsobit dvě dopravní nehody, jak je patrné z videozáznamu. Například projel ulicí Na Florenci směrem do Sokolovské ulice, kde objel autobus a za ním stojící automobil a ohrozil několik chodců, přecházejících na zelenou.

V ulici Ke Štvanici vjel do protisměru a ohrozil protijedoucího řidiče a při vrácení do svého jízdního pruhu srazil motocyklistu, který po střetu upadl. Na Dvořákově nábřeží řidič předjel osobní auto v místě přechodu pro chodce a pruhu pro cyklisty a nezastavil ho ani chodník na Mánesově mostě, který projel, ačkoli tam bylo několik chodců, doplnila Siřišťová.

 

Právě se děje

Další zprávy