Tým ve Škodovce vyjíždí k nehodám vlastních aut a schraňuje data. Chybovost řidičů je obrovská

Eva Srpová Eva Srpová
15. 6. 2018 14:41
Ve Škodovce funguje už deset let tým výzkumu dopravní bezpečnosti, který vyjíždí k nehodám aut s okřídleným šípem. Schraňuje veškeré informace o nehodách, jejich příčině a následcích. Tato data pak pomáhají při vývoji, aby byla auta bezpečnější. Experti se ale shodují, že největším problémem je samotný řidič a jeho chybovost, a apelují na lepší prevenci, třeba ve školách.
Foto: Škoda Auto

Tým výzkumu dopravní bezpečnosti rozjel před deseti lety ve Škoda Auto Petr Kraus. Mezi jeho přibližně desíti členy jsou experti, kteří vyjíždí k nehodám škodovek, které se stanou na území ČR, zejména v okolí Mladé Boleslavi. To proto, aby se na místo dostali v rozumném čase.

Za tu dobu prozkoumali a zaznamenali veškeré informace více než tisícovky nehod (aktuálně asi 1050). Dále úzce spolupracují s hasiči, zdravotníky a především dopravními policisty po celé zemi, aby jim pomohli zaznamenat data u nehod, ke kterým se nestihnou dostat. Obdobné týmy rozjíždějí v rámci koncernu také v Německu nebo Švédsku, Petr Kraus potvrzuje, že tým už u Škody Auto zakládají také v Číně.

Firma chce získat co nejvíce dat z nehod aut značky Škoda do zhruba tří až pěti let stáří. Tyto informace totiž mohou ovlivnit následný vývoj nových vozů.

 

Právě se děje

Další zprávy