Tým Cars.cz Charouz Racing v Brně zářil

Radek Pecák Radek Pecák
26. 4. 2010 10:00
V Brně o víkendu začalo mezinárodní mistrovství republiky na okruzích
Tým Cars.cz Charouz Racing si v prvním letošním závodě okruhového šampionátu v Brně vedl velmi dobře
Tým Cars.cz Charouz Racing si v prvním letošním závodě okruhového šampionátu v Brně vedl velmi dobře | Foto: BPA

Brno - Úspěchem týmu Cars.cz Charouz Racing skončil první podnik Mezinárodního mistrovství ČR na okruzích v Brně. Tým do sobotního vytvralostního závodu závodu nasadil dvojici vozů Mercedes-Benz C AMG DTM. Po startu obou aut z první řady, což byl výsledek úspěšné kvlifikace, ovládly mercedesy i samotný závod. Jezdecká sestava Antonín Charouz, Tomáš Enge, Lukas Lichtner-Hoyer, Tomáš Kostka v cíli slavila první dvě místa v absolutním pořadí.

Za volanty obou Mercedesů DTM se v průběhu závodu vystřídali všichni čtyři jezdci. Honičku měli především Tomáš Kostka a Tomáš Enge, jimž stinty v jednotlivých vozech přímo navazovaly. Červeno-černo-stříbrné Mercedesy kroužily na prosluněném brněnském automotodromu naprosto bez problémů a postupně navyšovaly náskok na zbytek startovního pole.

Jezdci zářili spokojeností

Není divu, že jezdci měli v cíli dobrou náladu. Například Tomáš Kostka se svěřil, že prožil krásný den. "Odpoledne jsem si vyzkoušel formuli a večer jsme slavili dvojité vítězství ve vytrvalostním závodě. Jsem moc rád, že jsem mohl závodit s Mercedesem DTM. Dnes jsem ujel spoustu kilometrů, což samozřejmě každého závodníka baví. Dnes to nemělo chybu.

Podobné pocity měl i Tomáš Enge: „Mám radost. Jízda s Mercedesem C AMG DTM je vždy skvělý zážitek a dnes jsme si jí užili dosyta. Vstup do sezony se nám opravdu vydařil. Proto chci poděkovat jak týmu, který odvedl tradičně vynikající práci, tak všem fanouškům."

To, že bylo vítězství týmu Cars.cz Charouz Racing opravdu předsvědčivé, svědčí pohled do výsledkové listiny. Třetí TopCar Machánek Porsche skončil s odskupem 6 kol, Menx na Ferrari na čtvrtém místě zaostal o sedm kol a další soupeři ještě o více.


 


 

 

Právě se děje

Další zprávy