Trumpovo Lamborghini je na prodej za dvojnásobek reálné ceny. Majitel chce 11 milionů korun

Jan Markovič Jan Markovič
19. 9. 2016 15:30
Slavné jméno v historii sběratelského vozu obvykle pomůže zvednout jeho cenu. To potvrzuje i případ supersportu Lamborghini Diablo, které se objevilo v dražbě na internetovém aukčním portálu eBay. Jeho současný majitel za něj chce v přepočtu přes 11 milionů korun. Běžně má přitom tento model hodnotu zhruba poloviční.
Prodávající evidentně sází na to, že si vůz pořídí movitý fanoušek Donalda Trumpa. Navíc, pokud by právě tento kandidát volby nakonec vyhrál, mohla by cena vozu stoupnout ještě výš.
Prodávající evidentně sází na to, že si vůz pořídí movitý fanoušek Donalda Trumpa. Navíc, pokud by právě tento kandidát volby nakonec vyhrál, mohla by cena vozu stoupnout ještě výš. | Foto: eBay Motors

Na aukčním portálu eBay je na prodej Lamborghini Diablo VT z roku 1997. Modrý supersport s uprostřed uloženým dvanáctiválcem má sílu 492 koní, zachovalý interiér a něco málo přes 15 tisíc mil na počítadle ujeté vzdálenosti. Vyvolávací cena: 460 tisíc dolarů, tedy v přepočtu víc než 11 milionů korun. Nejde přitom o až zas tak vzácný model, podobné vozy se dají koupit skoro za polovic.

Foto: eBay Motors

Vysokou částku by mohl ospravedlňovat fakt, že vůz kdysi patřil slavnému majiteli, který nyní kandiduje na prezidenta Spojených států. Původního vlastníka Donalda Trumpa má dokládat zlatá plaketka na dveřích nebo kopie dobového pojištění. Nálepka na zadním skle „Trump 2016“ už je ale samozřejmě dodatečně umístěná.

Auto se v minulosti hodně stěhovalo. Poprvé bylo zaregistrováno na Floridě, pak se přesunulo do Pensylvánie, Virginie, Kalifornie a nyní je přihlášeno v New Yorku. Tam také dostalo svou nápadnou registrační značku s nápisem DIABOLOS.

Foto: eBay Motors

Prodávající evidentně sází na to, že si vůz pořídí movitý fanoušek Donalda Trumpa. Navíc, pokud by právě tento kandidát volby nakonec vyhrál, mohla by cena vozu stoupnout ještě výš. Pokud nevyhraje, zřejmě klesne. Jde tak trochu o riskantní investici.

Prodeje aut po prezidentech jsou v USA poměrně běžné, k dostání už také bylo i jiné Trumpovo auto. Loni v srpnu se na eBay objevila Acura NSX, která byla také poměrně cenově nadsazená. Prodejce za ni chtěl 288 tisíc dolarů (asi 7 milionů korun), reálná částka za takový vůz se ale v té době pohybovala jen v přepočtu okolo 900 tisíc korun.

 

Právě se děje

Další zprávy