Rodinný solitér Mercedesu stojí 641 tisíc. Třída T nemá k osobním minivanům daleko

Jan Matoušek Jan Matoušek
5. 5. 2022 6:02
Jen krátce po světové premiéře zveřejnilo české zastoupení Mercedesu ceny osobní dodávky pojmenované třída T. Jediný prémiový zástupce segmentu, který i vzhledem na rozmanitou nabídku motorů nemá až tolik konkurentů, stojí nejméně 641 tisíc korun. I standardní výbavu mu ale může závidět leckterý ryze osobní automobil.

Mercedes-Benz třídy T

Detailně jste si mohli o Mercedesu třídy T přečíst v představení minulý týden, takže na tomto místě stojí za to shrnout jen to nejdůležitější. Nová osobní dodávka technicky vychází z Renaultu Kangoo, což ale neznamená, že je jeho pouhou kopií s jiným logem. Mercedes-Benz kompletně přepracoval přední část a také interiér vozu.

Celkově je novinka 4498 mm dlouhá, 1859 mm široká a 1811 mm vysoká, k tomu má rozvor natažený na 2716 mm. Velikostí tak patří ve třídě ke slušnému standardu. Kabina je striktně pětimístná, jakkoliv na prodloužené sedmimístné variantě ve Stuttgartu pracují. Kufr pak pojme 520 litrů v základním uspořádání po kryt zavazadelníku a 2127 litrů při sklopení zadních sedadel. Ta jsou standardně dělená v poměru 1:2, přičemž jejich sklopením je možné dosáhnout zcela rovné podlahy. Základní výbavou jsou též posuvné boční dveře na obou stranách vozu, do kabiny pak je možné umístit plnohodnotně čtyři dětské sedačky.

Pod kapotou budou hned od začátku čtyři výkonové verze dvou motorů. Zážehový přeplňovaný agregát o objemu 1,3 litru pracuje v útrobách verzí 160, kde má 75 kW, a 180, kde má 96 kW. 1,5litrový turbodiesel má ve verzi 160 d 70 kW a ve verzi 180 d 85 kW. Vyjma slabšího benzinového agregátu je ke všem jednotkám k dispozici za příplatek sedmistupňový dvouspojkový automat, nahrazující klasický šestistupňový manuál. V budoucnu se počítá také s plně elektrickým modelem EQT.

 

Právě se děje

Další zprávy