Třicet nejošklivějších aut posledních dvou desetiletí. Podepsali se pod ně hlavně asijští designéři

Třicet nejošklivějších aut posledních dvou desetiletí. Podepsali se pod ně hlavně asijští designéři
Italské šestimístné auto Fiat Multipla je sice na jednu stranu velebeno pro svoji praktičnost, na druhou stranu hodně potenciálních zákazníků odradil jeho design. Po faceliftu bylo sice auto více konformní, ale nebudilo už vůbec žádné emoce. Další generace už nevznikla.
Obdobným příkladem je tuzemská Škoda Roomster. Za příď z fabie byla namontována sice velmi praktická, ale nepříliš pohledná skříň.
Dacia Logan I je klasickou ukázkou vozu, který splňuje základní užitné funkce, ale svého majitele příliš nereprezentuje.
V Česku byl sice Mercedes-Benz třídy R poměrně oblíben, ale jinde neuspěl. Po skončení výroby první generace již nástupce tohoto veledlouhého a velevysokého kombi nepřišel.
Foto: Pontiac
Radek Pecák Jan Markovič Radek Pecák, Ondřej Běhal, Jan Markovič
21. 2. 2016 7:48
Mezi auta nejčastěji zmiňovaná ve společnosti těch, která krásy moc nepobrala, patří také tuzemská Škoda Roomster. Četné zastoupení má korejská značka SsangYong, často bývají "oceňovány" i produkty japonských výrobců. Připravili jsme přehled modelů, které se hojně objevují v žebříčcích renomovaných motoristických médií a přidali i několik dalších podle názorů redaktorů Aktuálně.cz.
 

Právě se děje

Další zprávy