Dostupní rodinní pracanti: tři ojetá kombi do 100 000 korun, se kterými se nespálíte

Petr Šikl
18. 10. 2018 6:02
Karosářská verze kombi patří mezi ojetými vozy k nejžádanějším. Dokáže poskytnout více muziky za méně peněz než populární vozy kategorie SUV. Vybrali jsme tři zajímavé tipy, které pořídíte do sto tisíc, a pokud si dáte při výběru pozor na základní věci, budou vám dlouho a dobře sloužit.

Na přehled nejlevnějších nových kombi se můžete podívat zde.

Foto: Peugeot

Peugeot 207 SW (2007-2014)

Benzinové agregáty s impozantní technikou trápila řada problémů v čele s rozvodovými řetězy. Na ty již existuje několik modifikací a zdá se, že ta poslední drží (výměna rozvodů přijde zhruba na deset tisíc korun). U jízdně famózního agregátu 1.6 THP se na ventilech tvoří nánosy karbonu, které způsobují detonační spalování a následné odpojení činnosti válce.

Pokud uvažujete o motoru VTi či THP, vybírejte modely vyrobené po roce 2010, které již splňují emisní normu Euro 5. Právě u nich výrobce aplikoval řadu neviditelných změn. Pamatovat je nutné také na fakt, že zejména agregát THP je hodně náchylný na kvalitu oleje a nutností je používat mazivo předepsané výrobcem.

Daleko lepší volbou po stránce spolehlivosti je čtyřválec 1.4 8V vlastní produkce. Ten nepřesvědčí výkonem ani spotřebou paliva, problémy se mu ale vyhýbají a kromě pravidelné výměny oleje a rozvodů (po 120 000 km) nic jiného žádat nebude. Ještě lepší volbou jsou šestnáctiventilové čtyřválce produkované v období 2006-2008. Čtrnáctistovka i šestnáctistovka nemají s 207 problém a fungují spolehlivě.

 

Právě se děje

Další zprávy