Třetí z rodinky Cruze má karoserii kombi

Tomáš Rybecký
13. 7. 2012 1:04
Chevrolet přidává k oblíbenému modelu Cruze ještě třetí verzi karoserie - kombi
Foto: Aktuálně.cz

Chevrolet představil verzi kombi svého celosvětově nejprodávanějšího modelu Cruze. Kombi je Cruze již třetí karosářskou verzí - po sedanu a loni uvedeném hatchbacku.

K oblíbenosti tohoto modelu přispívá jeho praktičnost spolu s nízkou cenou a komfortem srovnatelným s vozy o třídu výše. Těží při tom z toho, že Cruze je největším vozem kompaktní třídy, takže může nabídnout cestujícím více místa - u kombi i pro hlavu.

Drobný facelift

Design vozu Cruze station wagon vychází z podoby sedanu a hatchbacku, přičemž celek působí zcela přirozeně. Nové kombi už přichází i s několika drobnými úpravami přední části, které se v rámci modelového roku 2013 objeví u všech verzí tak, jak byly nedávno předvedeny na autosalonu v Soulu.

Viceprezident pro design GM Korea Taewan Kim říká: „Snažili jsme se dát automobilu dynamický a charakteristický vzhled bez negativního ovlivnění prostoru, variability a praktických vlastností."

Důležitým prvkem u kombi je zavazadlový prostor. Ten má základní objem 500 litrů a je solidně vybaven pro každodenní pohodlné využívání. Sklopením zadních sedadel vzroste až na 1478 litrů s rovnou podlahou. Největší užitečná hmotnost je u většiny verzí 535 kg (závisí na pohonné jednotce).

Foto: Aktuálně.cz

Nové motorizace

Spolu s verzí Station Wagon se do nabídky modelu Cruze dostane k původním zážehovým motorům 1,6 l a 1,8 l a turbodieselu 2,0 l dvojice nových pohonných jednotek. Zážehový čtyřválec 1,4 l Turbo se chlubí výkonem 140 k a spotřebou 5,7 l/100 km, zatímco nový turbodiesel 1,7 l disponuje 130 k a spotřebou 4,5 l/100 km. Posledně jmenovaný je pro tento typ vozu ideální a bude nepochybně nejčastější volbou kupujících. Motory nabízejí možnost volby ze dvou provozních režimů - normálního a úsporného Eco a jsou vybaveny systémem Start/Stop.

Významnou novinkou, uváděnou souběžně s modelem Cruze Station Wagon, je komunikační systém Chevrolet MyLink. MyLink přenáší obsah ze smartphonu na barevný dotykový displej 7" s vysokým rozlišením. Vozidla vybavená systémem MyLink a vozidla s originálním navigačním systémem nově standardně dostanou couvací kameru na zádi.

Prodej bude zahájen v září a Chevrolet slibuje velmi přitažlivé zaváděcí ceny. Zatím nám prozradil jen tu pro základní verzi s motorem 1,6 l - 302 900 korun.

 

Právě se děje

Další zprávy