Tradiční automobilky proti Tesle. Na Američany už cílí i Mercedes s modelem EQC

Martin Přibyl Martin Přibyl
13. 5. 2019 6:02
Pokud na trhu hledáte rodinné elektrické SUV s cenou okolo dvou milionů korun, váš výběr se začíná rozšiřovat. Právě v této kategorii se totiž tradiční evropští výrobci chtějí v první fázi utkat s americkou Teslou. Na trh nyní zamířil nový Mercedes-Benz EQC. Podívejte se na jeho srovnání s konkurencí.
Foto: Audi

Audi e-tron

Výkon: 300 kW (Boost)
Točivý moment: 664 Nm (Boost)
Nejvyšší rychlost: 200 km/h
Zrychlení 0-100 km/h: 5,7 s (Boost)
Kapacita baterie: 95 kWh
Dojezd na jedno nabití: 417 km
Cena: 2 094 900 Kč

Podobně jako Mercedes EQC i Audi e-tron vychází z technického základu shodného s konvenčními vozy, nevyrábí ho ale na stejné lince jako auta se spalovacími motory. Místo toho má e-tron vlastní fabriku v belgickém Bruselu, kde ho příští rok doplní i SUV-kupé e-tron Sportback.

Mercedes EQC a Audi e-tron svými specifikacemi působí tak, jako by od sebe obě německé automobilky opisovaly. I Audi má dva elektromotory, které zajišťují pohon všech kol, i Audi má výkon 300 kW (tedy v režimu Boost, standardně je k dispozici jen 265 kW. Navzdory větší baterii má však e-tron o něco kratší dojezd než EQC. Zajímavostí je kromě pokročilých asistenčních systémů i možnost upgradu auta pomocí internetu - hardware je na některé funkce připraven, bude ale nutné je přes internet za poplatek "odemknout". Stejně jako to známe třeba u počítačových her.

Test Audi e-tron naleznete zde.

 

Právě se děje

Další zprávy