Tradiční automobilky proti Tesle. Na Američany už cílí i Mercedes s modelem EQC

Martin Přibyl Martin Přibyl
13. 5. 2019 6:02
Pokud na trhu hledáte rodinné elektrické SUV s cenou okolo dvou milionů korun, váš výběr se začíná rozšiřovat. Právě v této kategorii se totiž tradiční evropští výrobci chtějí v první fázi utkat s americkou Teslou. Na trh nyní zamířil nový Mercedes-Benz EQC. Podívejte se na jeho srovnání s konkurencí.
Foto: Trendpark

Tesla Model X (Long Range)

Výkon: 310 kW
Točivý moment: 660 Nm
Nejvyšší rychlost: 250 km/h
Zrychlení 0-100 km/h: 4,6 s
Kapacita baterie: 100 kWh
Dojezd na jedno nabití: 505 km
Cena: 94 800 eur (cca 2 427 000 Kč)

Tesla Model X je oproti německé konkurenci větší, na délku má přes pět metrů, právě ona je ale v současné době mezi elektrickými SUV měřítkem. Podobně jako Jaguar i Model X je od začátku stavěn jako elektroauto, což má na svědomí i na první pohled méně obvyklé tvary s relativně krátkou kapotou. Unikátem jsou zadní "racčí" dveře.

Tesla je dostupná v několika verzích, které se liší kapacitou baterie a výkonem, my jsme vybrali tu s největším dojezdem, ale bez nejvyššího výkonu. Parametry tak odpovídá Němcům, díky největší baterii ale má také nejdelší dojezd na jedno nabití. Nejvyšší je rovněž cena, tu ale vykoupí kromě parametrů i větší rozměry vozu. Pro Model X se v současné době musíte vypravit do Německa nebo Rakouska, v Česku se dá zatím spolehnout jen na nezávislé dovozce.

Test Modelu X najdete zde.

 

Právě se děje

Další zprávy